Başbakan Erdoğan Eskişehirde

Başbakan Erdoğan Eskişehirde -Erdoğan, Eskişehir-Konya Yüksek Hızlı Treninin hizmete alım törenine katıldı -Başbakan Erdoğan: (3) Cemreleri gördük. İnşallah bu cemreler, çözüm sürecinin de cemreleri olsun. Analar ağlamasın, an


ESKİŞEHİR (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cemreleri gördük. İnşallah bu cemreler, çözüm sürecinin de cemreleri olsun. Analar ağlamasın, anaların o gözlerindeki umut ışıkları dinmesin. Bu umudun köreltilmesine, çiçeklerin filizlerin koparılmasına, baharın kışa çevrilmesine müsaade etmeyelim. Kıştan başka mevsim tanımayanlara, karanlığı bir yaşam tarzı olarak seçenlere, ışıktan korkanlara ne olur fırsat vermeyelim dedi.
     Erdoğan, Eskişehir Garında Eskişehir-Konya Yüksek Hızlı Treninin hizmete alım törenininde yaptığı konuşmada, Türkiyenin ve bölgenin artık yeni bir sürece girdiğini belirterek, Türkiyeyi şaha kaldıracak, Türkiyeyi daha da büyütecek, Türkiyeyi uçuracak bir dönemin kapılarını aralıyoruz. Tarihte olduğu gibi gelecekte de Türkiyeyi söz sahibi, inisiyatif sahibi, güç sahibi bir ülke konumuna yükseltecek yeni bir başlangıç yapıyoruz dedi.
     Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
     Biz ilhamımızı, ilkemizi, yolumuzu aydınlatan ışığımızı buradan, Eskişehirden Mihalıççık ilçesinin Sarı köyünde medfun Yunus Emreden alıyoruz. Eskişehirden Yunus Emreden devraldığımız mirasla yürüyor Türkiyeyi o mirasla büyütüyoruz. Ne diyor Yunus, Yaradılanı severim, yaradandan ötürü diyor. Bu dizeler, bizim rehberimiz oldu. Bu dizeler bizim yol haritamız oldu. Hakkaride bu dizeleri okuduk, Edirnede de... Diyarbakırda da Yunusun diliyle konuştuk.
     Her yerde Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza, Roman, Boşnak, Arnavut asla bir ayrım yapmadık, hepsini kucakladık. İstanbulda da Katarda da Yunus dedik. Brezilyada da Yunus dedik, Mevlana dedik. Çağrımız her zaman kardeşliğe oldu. Çağrımız her zaman dostluğa, dayanışmaya oldu. Sesimizin ulaştığı her yere Yunusun diliyle çağrımızı ilettik. İşte şimdi Eskişehirdeyiz. Bir kez daha Eskişehirli kardeşlerimizleyiz. İnşallah Yunusun bu çağrısını bugün bir kez de Eskişehirden, Türk dünyasının başkentinden dünyaya iletmek istiyoruz.
    
     -Bu cemreler, çözüm sercinin de cemreleri olsun-
    
     Erdoğan, Yunus Emrenin bu çağrısını Türkiyeye dünyaya ulaştırmada Eskişehirlileri yanlarında olmaya çağırarak, Kardeşliği yüceltme yolunda, birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi güçlendirme yolunda bizim arkamızda olun. Şu çözüm sürecine terörün bitip, kanın durması, göz yaşının dinmesi sürecine Eskişehirden büyük destek bekliyorum. Eskişehir yanımızda olursa Allahın izniyle biz bu işi çözeriz. Siz yanımızda olursanız, millet yanımızda olursa biz bu meseleyi aşarız ifadelerini kullandı.
     Yola çıkarken tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dediklerinin ve yine bunu söylediklerinin altını çizen Erdoğan, ilkbaharın bu ilk günlerinde Türkiyenin 81 vilayetinde umutların yeşerdiğini, güneşin toprağı ısıtırken yürekleri de ısıttığını söyledi.
     Erdoğan, Evet cemreleri gördük. İnşallah bu cemreler, çözüm sürecinin de cemreleri olsun. Analar ağlamasın, anaların o gözlerindeki umut ışıkları dinmesin. Bu umudun köreltilmesine, çiçeklerin filizlerin koparılmasına, baharın kışa çevrilmesine müsaade etmeyelim. Kıştan başka mevsim tanımayanlara, karanlığı bir yaşam tarzı olarak seçenlere, ışıktan korkanlara ne olur fırsat vermeyelim. Bu terör meselesini inşallah çözecek, büyük bir ülke olarak, büyük bir millet olarak geleceğe gururla onurla şerefle yürüyeceğiz diye konuştu.
    
     -YGSye girecek öğrencilere başarılar diledi-
    
     Açılışını yaptığı YHT hattının yapımına emek verenleri kutlayan ve teşekkür eden Erdoğan, konuşmasının sonunda Yükseköğretime Geçiş Sınavının (YGS) yarın yapılacağını hatırlattı.
     Sınava girecek öğrencilere başarılar dileyen Başbakan Erdoğan, yarın Eskişehirdeki programlarını sınavın tamamlanacağı saate kadar başlatmayacağını belirtti.
     Başbakan Erdoğan daha sonra Eskişehirden Konyaya gidecek Yüksek Hızlı Trenin makinistine, disk denilen işaret levhasıyla komut verdi ve ilk seferi başlattı.
     Törene, eski Başbakan Yıldırım Akbulutun yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, bölge milletvekilleri ve diğer yetkililer katıldı.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Hasan Öymez - Yusuf Çelebi
     Yayıncı: Tolga Özgenç
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan Eskişehirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER