Bartın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü

Bartın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bayram: -Kentteki arazi varlığımızın parçalı ve dağınık olması, üretim alanlarımızın daha iyi yönetilmesini zorunlu kılmaktadır


BARTIN (A.A) - Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdülsetter Bayram, Kentteki arazi varlığımızın parçalı ve dağınık olması, üretim alanlarımızın daha iyi yönetilmesini zorunlu kılmaktadır dedi.
     Bayram, gazetecilere yaptığı açıklamada, görev süresince sivil toplum kuruluşlarıyla ve sektör temsilcileriyle birlikte tarımının kalitesini en üst seviyelere çıkarmak için çalışacaklarını söyledi.
     Kentin sahip olduğu öz kaynakları ve ekolojiyi bilim, teknoloji ve iletişimle birleştirerek tarımsal üretimde verimi, kaliteyi arttırmaya yönelik çalışma içerisinde olacaklarını anlatan Bayram, şöyle konuştu:
     Hedefimiz hizmet standartlarını yükseltmek, üretmeyi esas almak, mazeret değil, maharet üretmek ve kamuya hesap verebilir bir anlayışla çalışmak olacaktır. İl yüz ölçümümüzün yüzde 34ünde tarım yapılabilmekte, geriye kalan alanlar ise tarıma elverişli olmayan engebelik arazi ve ormanlıktır. Bu da ilimizin tarımsal arazi varlığının kapladığı alana göre çok fazla olmadığını göstermektedir. Kentteki arazi varlığımızın parçalı ve dağınık olması, üretim alanlarımızın daha iyi yönetilmesini zorunlu kılmaktadır. İlimizde birim alandan daha fazla katma değer sağlayacak bir üretim anlayışını yerleştirmemiz gerektiği kanaatindeyim. Buna kapama meyvecilik, organik tarım, seracılık, hayvancılık ve arıcılık gibi faaliyetler örnek gösterilebilir.
    
     Muhabir: Selim Bostancı / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Bartın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER