Bartında hava kirliliği toplantısı

Bartında hava kirliliği toplantısı


BARTIN (A.A) - Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından hava kirliliğinin en aza indirilmesi amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     Makine Mühendisi Muhammet Akıllı, Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kazan duman borularının kömür yakıtlı kazanların haftada en az iki, sıvı yakıtlı kazanların ise haftada en az bir kez temizlenmesi gerektiğini söyledi.
     Yanma sırasında kazana giren havanın iyi ayarlanması, küllük ve hava kapaklarının uygun açıklıkta tutulması gerektiğini ifade eden Akıllı, şöyle konuştu:
     Yakma sezonunda kalorifer kazanlarını mutlaka kalorifer ateşçi yetki belgesi olan kişilere yaktırın. Kazanları yakma tekniğine uygun yakın. Valilikçe izin verilen yakıtları yakın ve ilk ateşleme saatlerine uyun. Kalorifer kazan su sıcaklığını, dış hava sıcaklığına göre düzenleyin. Dış hava sıcaklığı 15 derecenin üzerinde ise kaloriferi kesinlikle yakmayın. Bartında kalorifer kazanı ilk yakma saatleri sabah 04.30-06.00, akşam 18.00-l9.30 arası olarak düzenlenmiştir. Bu saatler dışında yakma işlemine yastıklama yöntemine göre devam edilmelidir Denetim ekiplerinin kontrolleri esnasında baca temizlik belgelerini ve diğer belgeleri ibraz edin. Yakma sezonu sonunda kalorifer kazanlarını temizleyin
     Toplantıya site ve apartman yöneticileri, konut sahipleri ve kalorifer yakıcıları katıldı.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Bartında hava kirliliği toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER