Barışa zeytin dalı

Barışa zeytin dalı -Ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiyeye sığınan Suriyeliler, çadırlarına astıkları zeytin dalıyla barışa olan özlemlerini dile getiriyor


GAZİANTEP (A.A) - Ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiyeye sığınan Suriyeliler, çadırlarına astıkları zeytin dalıyla barışa olan özlemlerini dile getiriyor.
     Türkiyeye sığınan 150 bini aşkın Suriye vatandaşından 28 bin 656sı Gaziantepteki 3 çadır kentte barınıyor. Bunlardan 8 bin 635inin kaldığı İslahiyedeki çadır kentte bazı aileler çadırlarına barışı simgeleyen zeytin dalı asıyor.
     Yaklaşık 6 ay önce ülkesindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve Suriyede kalan yakınlarının zarar görmemesi için soyadının açıklanmasını istemeyen Hatice H, ülkesindeki durumun çok kötü olduğunu belirtti. Uğradıkları saldırıda bazı yakınlarını kaybettiklerini, bazılarının da yaralandığını aktaran Hatice H, Türkiyeye sığınarak canlarını kurtardıklarını anlattı.
     Türkiyede kendilerine sağlanan imkanların çok iyi olduğunu kaydeden Hatice H, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türk yetkililere teşekkür etti.
     Olayların son bulmasını ve ülkelerinde barışın hakim olmasını temenni eden Hatice H, bu amaçla kaldıkları çadıra barışı simgeleyen zeytin dalı astığını ifade ederek, Ülkemdeki savaşın bitmesini ve bir an önce barışın gelmesini istiyorum. İnşallah en kısa zamanda bu savaş sona erer diye konuştu.
     Bu arada, Suriyeli ailelerin çocukları da çadırların arasında oynayarak vakit geçiriyor.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Barışa zeytin dalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER