Bardızlı Aşık Nihani Pendikte anıldı

Bardızlı Aşık Nihani Pendikte anıldı


İSTANBUL (A.A) - Bardızlı Aşık Nihani, Pendikte anıldı.
     Pendik Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Yunus Emre Kültür Merkezindeki anma programına, Nihaninin torunları, belediye Başkanı Kenan Şahin, Prof. Dr. Bingür Sönmezin yanı sıra halk ozanları katıldı.
     Gecede konuşan Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, topluma önderlik eden ve yön veren şahsiyetlerin anılmasının önemine işaret ederek, Anadolu, yöreler ülkesidir. Yöreleri tanıtırken genelde o yörelere ait sanat eserleri ve damak tatlarını kullanıyoruz. Ancak o yörelere değer katan şahsiyetleri ihmal ediyoruz. Yöreleri anlamlandıran, yörelere değer katan insanlardan bahsetmiyoruz. Aşık Nihani de Doğu Anadoluya değer katan ve varlık sebebini idrak eden bir ozan, yörenin kurtuluşunda halkın duygularına yön veren bir manevi önder ifadelerini kullandı.
     Nihaninin torunlarından tarihçi-yazar Zekeriya Gedik, dedesini Dedem Nihaninin asıl adı Mustafa. Ancak bir şehit mezarı başında kıldığı namaz sonrası uyuya kalıyor ve rüyasında üç derviş görüyor. Dervişler ona kudret yazısı okutuyor ve bir unvan olarak Nihani mahlasını hediye ediyor. Namını böyle alan Nihani, Sümmaniye bir şiir yazıyor ve karşılıklı aşıkane şiirleşmeler sonrası buluşuyorlar sözleriyle anlattı.
     Konuşmaların ardından halk ozanları, Bardızlı Aşık Nihaninin eserlerini seslendirdi.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber Bardızlı Aşık Nihani Pendikte anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER