Bandırma Uluslararası Kuşcenneti Kültür ve Turizm

Bandırma Uluslararası Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali -AK Parti Bandırma İlçe Başkanlığı: -Başaranın, ilköğretim okulu bahçesinde olay dans yapılmasına izin verenleri ve düzenleyenleri sorulamak yerine partimizi hedef alan a


BALIKESİR (A.A) - AK Parti Bandırma İlçe Başkanlığı, 23. Bandırma Uluslararası Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivalinde yaşananlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
     Aralarında 0-12 yaş grubu öğrencilerin de bulunduğu okul bahçesindeki olay gösterilerin yapılmasının doğru olmadığına dikkati çekmek amacıyla açıklama yapıldığı vurgulanırken, Türk Eğitim Sen Bandırma Şube Başkanı Mehmet Başaranın ifade ettiği gibi iktidar partisinin ilçe başkanlığı olarak milli eğitim müdürlüğü ve okul müdürünün kamuoyunda hedef gösterilmesinin düşünülmediği bildirildi.
     Başarandan bu etkinlikler için okul bahçesinin hangi amaçla belediyeye tahsis edildiğini araştırmasını beklendiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Eğer, belediye başkanlığı, okul bahçesini olay dans için milli eğitimden talep ettiyse ve ilçe milli eğitim müdürlüğü de buna izin verdiyse sorumlu milli eğitim ve dolayısıyla okul müdürlüğüdür. Yok belediye başkanlığı okul bahçesini kukla gösterisi için talep edip daha sonra okul bahçesinde olay dans programı düzenliyorsa o zaman sorumlu Bandırma Belediyesidir. Kendisini milliyetçi ve muhafazakar olarak bildiğimiz sendika başkanından önce bunu sorgulamasını bekliyoruz.
     Başaranın, durumda vazife çıkararak okul müdürü ve milli eğitim müdürünü koruma gayreti içine girdiği vurgulanan açıklama, şöyle devam etti:
     Kendisini milliyetçi ve muhafazakar olarak bildiğimiz sendika başkanı Başaranın, ilköğretim okulu bahçesinde olay dans yapılmasına izin verenleri ve düzenleyenleri sorulamak yerine partimizi hedef alan açıklamalarda bulunmasını anlamakta sıkıntı çekiyoruz. Bize tüccar diyenlerin, açıklamalarında 0-12 yaş gurubu çocukların, Türk aile yapısının, gösteriyi izleyen çocukların psikolojik ve fizyolojik durumu ile gösteri yerinin bir ilk öğretim yuvası olmasına ve buna meydan veren sorumluları sorgulamamaları manidardır.
    
     Muhabir : Bandırma
     Yayıncı : Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Bandırma Uluslararası Kuşcenneti Kültür ve Turizm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER