Bandırma Belediye Başkanı Pekel:

Bandırma Belediye Başkanı Pekel: -Tüm bilimsel verilerin Bandırmanın mutlaka il yapılması gerektiğini ortaya koyduğunu her fırsatta söylüyoruz


BALIKESİR (A.A) - Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Tüm bilimsel verilerin Bandırmanın mutlaka il yapılması gerektiğini ortaya koyduğunu her fırsatta söylüyoruz dedi.
     Pekel, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminin 2012 yılı verilerinin açıklandığını, buna göre Bandırmanın nüfusunun 139 bin 874 kişiye ulaştığını, 122 bin 10 kişinin şehir merkezinde, 17 bin 864 kişinin ise belde ve köylerde yaşadığını belirtti.
     Nüfus artış hızı bakımından Bandırmada yüzde 1,9luk artışın dikkat çekici olduğunu belirten Pekel, verilerin Bandırmanın gelişme potansiyelini ve sahip olduğu gücü bir kez daha ortaya koyduğunu bildirdi.
     Pekel, Bandırmanın il nüfusu olarak 5, il merkezi nüfusu olarak 9 ilden daha fazla yaşayana sahip olduğunu ifade ederek, Tüm bilimsel verilerin Bandırmanın mutlaka il yapılması gerektiğini ortaya koyduğunu her fırsatta söylüyoruz. 2012 yılı nüfus rakamları da bu tezimizi destekliyor. Ama bunu bir tek AK Parti ve hükümet görmek istemiyor. Ama, Bandırma 2014 seçimlerinde tüm gerçekleri onlara hatırlatacaktır görüşünü savundu.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bandırma Belediye Başkanı Pekel: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER