Bandırmadan kısa kısa

Bandırmadan kısa kısa -Bandırma Belediyesi, kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren amatör gruplara destek veriyor


BALIKESİR (A.A) - Bandırma Belediyesi, kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren birçok amatör tiyatro ve halk oyunları ekiplerine destek veriyor.
     Kültür ve Sanat Merkezinde çalışmalarını yürüten tiyatro ve halk oyunları ekiplerine ziyaretlerde bulunarak bilgi alan Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, gençlerin kültürel, sosyal ve zihinsel açıdan gelişimlerine önemli derecede katkı sağladığını düşündüğü bu ekiplere destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
     Grupların, bundan sonra da güzel işlere imza atacaklarından şüphesi olmadığını belirten Pekel, Bandırma Belediyesi olarak imkanlarımız dahilinde bu güzel ekiplerimizi desteklemeyi sürdüreceğiz dedi.
     Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde tiyatro alanında Zeytin Sanat Atölyesi, Tiyatro Rastgele, Emek Tiyatrosu, Kıyı Oyuncuları, Kent Konseyi, TOG ve Alev Şengönül Tiyatro ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.
     Halk oyunları ekipleri olarak Sevginin Ritmi, Petrol-İş, Assuva, Kent Konseyi, Halk Eğitim, Karadenizliler Derneği, SASFAG, Bandırma Belediyesi, BAHOY ve Alev Şengönül, çalışmalarını merkezde yapıyor.
    
     -Engelli çocuklara el işi kursu-
    
     Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Derneğince yürütülen çalışmalar kapsamında engelli çocuklara yönelik el işi kursları düzenlendi.
     Derneği ziyaret ederek engelli aileleriyle bir süre sohbet eden Pekel, devam eden kurs çalışmaları hakkında öğretmenler ve Dernek Başkanı Hüseyin Uçardan bilgi aldı.
     Pekel, bu tür el işi kurslarının zihinsel engelli çocukların zihinsel ve bedensel açıdan gelişimlerine önemli derecede katkı sağlayacağına inandığını söyledi.
     Uçar, ise Türk İşaret Dili Kursunun yaklaşık 40 kişilik bir grupla yeni dönemde de devam edeceğini kaydetti.
    
     -CHP Balıkesi Milletvekili Gümüş-
    
     CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, partisinin ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Hükümetinin, 2012 yılı bütçesinde birçok rakamı tutturamadığını öne sürdü.
     Ekonomik tabloların, hükümetin gösterdiği gibi olmadığını iddia eden Gümüş, şunları kaydetti:
     Ekonomik rakamlar, üretimimizle bağdaşmıyor. Avrupa ülkelerindeki ihracat kârlılığı yüzde 100 iken, bizde ise yalnızca yüzde 10dur. 10 yıllık AKP iktidarında, üretime dayalı bir ekonomi kurulamadı. Ülkemiz, gerçek üretime dayalı ihracatta başarılı bir ivme çizmiyor. Buna paralel şekilde Balıkesir ili, Bandırma ve yöresi de tarımsal alanda zayıfladı. Köylü ve çiftçi, kan ağlıyor.
     Türkiyenin, bir zamanlar ihraç ettiği pamuğu bile bugün, Yunanistanın taşlı ve verimsiz tarlalarından ithal etmek zorunda kaldığını ileri süren Gümüş, Çiftçimiz, topraklarını ekmeye korkuyor. Bu nedenle tarlalarımızın yüzde 30u nadasta bulunuyor. Tarımda, ithalatçı bir ülke durumuna geldik. 10 yıllık AKP Hükümeti döneminde buğday ithalatına 6 milyar dolar, mısır ithalatına 1.7 milyar dolar, çeltik ithalatına ise 2.8 milyar dolar ödendi dedi.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Bandırmadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER