Balyoz Planı Davası kararı

Balyoz Planı Davası kararı -Ankara Barosu Başkanı Feyzioğlu: -Peşinen belli olduğu daha yargılama devam ederken toplumda yaygın şekilde konuşulmaya başlanan hüküm, vicdanları ağır şekilde yaralamıştır


ANKARA (A.A) - Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, Balyoz Planı Davası kararının, peşinen belli olduğunu, daha yargılama sürerken toplumda yaygın şekilde konuşulduğunu öne sürerek, kararın vicdanları ağır şekilde yaraladığı iddiasında bulundu.
     Feyzioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, davanın yargılama sürecinde, bilinen bütün adil yargılama ilke ve kurallarının defalarca ve ısrarla ihlal edildiğini savundu.
     Bunun sonucunda, yargısal sürecin, kamu düzenine telafisi imkansız zararlar verdiğini ileri süren Feyzioğlu, Peşinen belli olduğu daha yargılama devam ederken toplumda yaygın şekilde konuşulmaya başlanan hüküm, vicdanları ağır şekilde yaralamıştır. Sonuçta yargıya olan güven derinden sarsılmıştır görüşünü savundu.
     Tek çıkış yolunun, laik ve sosyal hukuk devleti ve çoğulcu demokrasi olduğunu ifade eden Feyzioğlu, Yöntemimiz ise korkmadan konuşmaya devam etmek, toplumun demokratik örgütlenmesini sağlamaktır. Unutulmamalıdır ki hiçbir baskı rejimi, özgürlük ateşi karşısında direnemez görüşüne yer verdi.
    
     Muhabir: Ferdi Türkten
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber Balyoz Planı Davası kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER