Balkan ve Karadeniz Bölgesel Komisyonu Genel

Balkan ve Karadeniz Bölgesel Komisyonu Genel Kurulu -Genel kurula, Edirne Vali Yardımcısı Balkan-Karadeniz Komisyonu Başkanı Dr. Ayhan Özkan da katıldı


EDİRNE (A.A) - Sinopta yapılan Avrupa Kıyı Bölgeleri Konferansı Balkan ve Karadeniz Bölgesel Komisyonu Genel Kuruluna Edirne Vali Yardımcısı ve Balkan-Karadeniz Komisyonu Başkanı Dr. Ayhan Özkan da katıldı.
     Sinop Valiliğinin ev sahipliğinde Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanyanın pek çok kentinden yetkilinin katılımıyla yapılan genel kurul, Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Avrupa Kıyı Bölgeleri Konferansı Balkan ve Karadeniz Bölgesel Komisyonu Başkanı Pavlos Damianidis ile Denize Kıyısı Olan Bölgeler Konferansı Direktörü Patrick Anvroinin açılış konuşmasıyla başladı.
     Açılış konuşmasının ardından, Dr. Ayhan Özkanın oturum başkanlığında düzenlenen toplantıda, Avrupa Birliği komşuluk alanında Karadeniz işbirliği, Avrupa komşuluk politikası, Karadeniz stratejisi, Balkanlar ve Karadeniz için ön plana çıkan zorluklar ve fırsatlar, Karadeniz bölgesindeki denizcilik politikası, bölgesel kalkınma, Karadeniz İşbirliği Programı ve Ulaşım gibi konular ele alındı.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Balkan ve Karadeniz Bölgesel Komisyonu Genel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER