Balkan Savaşlarının 100. yılı

Balkan Savaşlarının 100. yılı -KLÜ Rektörü Aykaç: Uluslararası Balkan Sempozyumu, Türkiyenin Balkanlardaki vizyonunun genişlemesine katkı sağlayacak


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Mustafa Aykaç, Uluslararası Balkan Sempozyumu, Türkiyenin Balkanlardaki vizyonunun genişlemesine katkı sağlayacak dedi.
     Aykaç, düzenlediği basın toplantısında, Balkan Savaşlarının 100. yılı dolayısıyla Bağcılar Belediyesi, Kırklareli Üniversitesi ve Bağcılar Rumeli Balkan Trakya Platformu ile ortaklaşa 11-13 Mayıs tarihleri arasında İstanbulda bir otelde Uluslararası Balkan Sempozyumunu gerçekleştirileceğini söyledi.
     Savaşı unutmak istediklerini ifade eden Aykaç, şöyle devam etti:
     Uluslararası Balkan Sempozyumu, Türkiyenin Balkanlardaki vizyonunun genişlemesine katkı sağlayacak. Geleceği de barış üzerine kardeşlik üzerine siyasi istikrar üzerine ve her alanda yakın iş birliği imkanlarını kurmak istiyoruz. Bunları geliştirmek için katkıda bulunmak istiyoruz. Bu sempozyumunda buna hizmet edeceğini düşünüyorum. Biz Türkler yakınlık gösterdikçe onlardan karşılığını yeterince bulabiliyoruz.
     Aykaç, sempozyuma Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Sırbistan, Romanya, Yunanistan, İsrail ve Japonyadan katılacak çok sayıda akademisyenin, Balkan Savaşlarının farklı etki ve sonuçlarına ilişkin sunumlar yapacağını sözlerine ekledi.
     (ÖZG-RC-NER)
<< Önceki Haber Balkan Savaşlarının 100. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER