Balkan ezgileriyle sahura kalktılar

Balkan ezgileriyle sahura kalktılar -Bursada, gençlerden oluşan folklor grubu, mahalle sakinlerini def, davul ve klarnetten oluşan enstrümanları ve Balkan ezgileri eşliğinde sahura kaldırdı


BURSA (A.A) - Bursada, gençlerden oluşan folklor grubu, mahalle sakinlerini def, davul ve klarnetten oluşan enstrümanları ve Balkan ezgileri eşliğinde sahura kaldırdı.
     Osmangazi ilçesi Selamet Mahallesinde, Bursa Folklor Eğitim Merkezi üyesi gençlerinden oluşan bir grup, vatandaşı sahura kaldırmak için alışılmışın dışına çıkmak istedi.
     Mahalle sakinlerini farklı bir etkinlikle sahura uyandırmak isteyen 10 kişilik grup, folklor kıyafetlerini giydi, def, davul, klarnet eşliğinde ve Balkan ezgileri eşliğinde sokak sokak dolaştılar.
     Gençlerin bu etkinliğine, vatandaşlar olumlu tepki verirken, evlerin ışıkları tek tek yanmaya başladı. 10 kişi ile başlanan organizasyon, sokak aralarında mahalle sakinlerinin de katılımı ile kalabalıklaştı.
     Bursa Folklor Eğitim Merkezi (BURFEM) Başkanı Adem Serbest, yaptıkları etkinlikleğe ilişkin, İlkleri yapmaya çalışıyoruz. Bundan önce de Bursasporun Avusturya kampına katılarak futbolla folkloru birleştirmiştik. Bu gece bize katılan arkadaşlara teşekkür ederim dedi.
     Daha sonra mahalle sakinleri hep beraber sahur yemeği yiyerek etkinliklerini sonlandırdı.
    
     Muhabir: Volkan Bayraktar / Metin Aktaş / Harun Kaymaz
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Balkan ezgileriyle sahura kalktılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER