Balıkesir Belediyesine yönelik operasyon

Balıkesir Belediyesine yönelik operasyon -Belediye Başkanı Ok: -Yasalar çerçevesinde de vicdanen de cevap veremeyeceğimiz konu yok


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, belediyeye yönelik düzenlenen ve 22 kişinin gözaltına alındığı operasyona ilişkin, Yasalar çerçevesinde de vicdanen de cevap veremeyeceğimiz konu yok dedi.
     Ok, makamında düzenlediği basın toplantısında, belediyeye yönelik düzenlenen operasyon kapsamında başkan yardımcıları Tuna Aktürk ve Yusuf Özençin gözaltına alındığını söyledi. Aktürk ve Özençin ziyaretlerine gittiğini, sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade eden Ok, şöyle konuştu:
     Emniyet görevlileri bana ve arkadaşlarıma insan haklarına saygılı bir şekilde davrandılar, o şekilde hareket ediyorlar. Bu soruşturmanın selameti için, belediye çalışanlarımız ifade vermeye çağrılıyorlar, gidiyorlar. Ben de çağrılabilirim. Bizim için veremeyeceğimiz bir sorunun cevabı yoktur. Allaha şükürler olsun, vicdanen oldukça rahatım. Sadece kendim için değil arkadaşlarıma da içtenlikle güveniyorum. Bizler Balıkesir halkının emanet ettiği bu kutsal görevi, leke getirmeden sürdüreceğiz. 4 yılımızı tamamlamak üzereyiz. Bize göre emanet namustur. Kamuoyundan gizli çevirdiğimiz hiç bir şey yok.
     Yapılan operasyonun seçimlere bir yıl kala olmasının tesadüf olmadığı ileri süren Ok, Adalete ve yargıya güveniyoruz. Bütün Balıkesirin dağı da taşı da bu operasyonun siyasi bir operasyon olduğunu biliyor. Yasalar çerçevesinde de vicdanen de cevap veremeyeceğimiz konu yok. Allahın izniyle arkadaşlarımla, ekibimle bu operasyondan aklanarak çıkacağımıza yürekten inanıyorum ifadelerini kullandı.
     Balıkesir Belediyesine yönelik dün düzenlenen operasyonda, aralarında iki belediye başkan yardımcısının da bulunduğu 22 kişi gözaltına alınmıştı.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Balıkesir Belediyesine yönelik operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER