Balıkesir Belediye Başkanının darbedildiği iddiası

Balıkesir Belediye Başkanının darbedildiği iddiası -Bandırma Belediye Başkanı Pekel, Oka yapılan saldırıyı kınadı


BALIKESİR (A.A) - Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Oka makamında yapılan saldırıyı kınadı.
     Pekel, yaptığı yazılı açıklamada, yasaların emrettiği görevi yerine getirmekle sorumlu olan bir belediye başkanına makamında saldırıda bulunulmasının vahim bir olay olduğunu belirtti.
     Belediye başkanlarının Anayasada yer alan görev ve sorumluluklarının açık bir şekilde belirtildiğini dile getiren Pekel, şunları kaydetti:
     Bu görev ve sorumlulukları içinde belediyenin hak çıkarlarını korumak ilk sırada yer alır. Bu sorumluluğunu kamunun yararı için kullanan, hukuk kuralları içinde görevini sürdüren Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Oka görevini yerine getirmesinden dolayı yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Halkın iradesiyle seçilen, görevi Balıkesir halkını temsil etmek olan bir belediye başkanına yapılan bu çirkin saldırı, aynı zamanda Balıkesir halkına yapılmış bir saldırıdır.
     Böyle bir davranış alsa kabul edilemez. Zorbalıkla, kanunsuzlukla ve tehditle hiçbir yere varılamaz. Hukukun üstünlüğünü herkes kabul etmek zorundadır. Bu saldırıda mağdur olan başta değerli meslektaşım Oka, Başkan Yardımcı Tuna Aktürk ve diğer görevlilere geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, böyle bir çirkinliğe neden olan gözü dönmüşlerin gerektiği şekilde cezalandırılmasını diliyorum.
    
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Balıkesir Belediye Başkanının darbedildiği iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER