Balıkesirin büyükşehir statüsüne kavuşacak olması

Balıkesirin büyükşehir statüsüne kavuşacak olması -Merkezde kurulması planlanan Karesi ve 6 Eylül ilçelerinin sınırları şekillendi


BALIKESİR (A.A) - Balıkesirin büyükşehir statüsüne kavuştuğunda merkezde kurulması planlanan Karesi ve 6 Eylül ilçelerinin sınırları şekillendi.
     TBMM İçişleri Komisyonunda ele alınan ve alt komisyona sevk edilen, Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına göre Aydın, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van illeriyle büyükşehir belediyesi kapsamına alınacak Balıkesirde büyük bir heyecan yaşanıyor.
     Tasarının TBMMde bu ay içinde görüşülerek yasalaşması durumunda büyükşehir olacak Balıkesirde, merkezde kurulması planan Karesi ve 6 Eylül ilçelerinin sınırları içinde yer alacak mahalle, belde ve köyler belli oldu.
     Buna göre, Balıkesirdeki 40 mahalleden 27si Karesiye, 13ü Altı Eylül ilçelerine bağlı olacak. Ayrıca merkeze bağlı 2 belde ve 38 köy Karesi, bir belde ve 81 köy ise 6 Eylül belediyesi sınırlarında yer alacak.
    
     -Altınoluk, Balıkesirin 21. ilçesi olacak-
    
     Tasarıya göre, Balıkesirin yeni ilçesi haline gelen Edremit Körfezinin en büyük tatil beldesi Altınolukta da ilçe olmanın sevinci yaşanırken, tatil beldeleri Akçay, Güre ve Zeytinlide hüzün var.
     Yaz aylarında nüfusu 300 binin üzerine çıkan Altınoluk, Akçay, Güre ve Zeytinli beldeleri ile Avcılar, Beyoba, Çamlıbel, Doyran, Kavaklar, Kızılkeçili, Mehmetalan, Narlı, Pınarbaşı köylerinin sınırlarına dahil edilmesiyle birlikte Balıkesirin 21. ilçesi olacak.
    
     Muhabir: Ramazan Demir
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Balıkesirin büyükşehir statüsüne kavuşacak olması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER