Balıkesirde tekstil yatırımı için imzalar atıldı

Balıkesirde tekstil yatırımı için imzalar atıldı -Çinden bir firmanın yapacağı 180 milyon dolarlık yatırım için hazırlanan protokol yürürlüğe girdi


BALIKESİR (A.A) - Çin merkezli tekstil firması Texhongun, Balıkesirde yapacağı 180 milyon dolar değerindeki yatırım için protokol imzalandı.
     Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Toplantı Salonunda düzenlenen törende, Türkiyedeki gelişmeler ve kredi notunun artmasıyla yabancı sermayenin önemli bir gündem oluşturduğunu söyledi.
     Türkiyede en uygun yatırım yapılacak arasında Balıkesirin de yer aldığını belirten Turhan, şöyle devam etti:
     "Balıkesir özellikle lojistik açısından çok önemli bir yerde. Hava, kara, demir yolları ve limanlar açısından önemli. Yapılacak yatırım 180 milyon dolar. 2023 hedeflerimizde ihracat rakamımızı 500 milyar dolara çıkarma yolunda güzel bir adım. Biz Balıkesir olarak 8-9 milyar dolar ihracat yapmayı hedefliyoruz. Bu yatırımların devamının geleceğini düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
     Texhong Yönetim Kurulu Başkanı Hong Tian da tekstil alanında Çinin en büyük firmaları arasında yer aldıklarını bildirdi.
     Balıkesirdeki yatırımı üç aşamalı olarak planladıklarını anlatan Tian, "200 bin metrekare alanda fabrika kuracağız. İlk aşamada 500, daha sonrakilerle toplam bin 500 kişiye istihdam sağlanacak. Yatırım konusunda bize yardımcı olan yetkililere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
     Daha sonra protokol, Turhan ile Tian tarafından imza altına alındı.
     Törene, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Gökmen Zeytun ile Çin Halk Cumhuriyetinin İstanbul Başkonsolosu Zhang Qingyang ve Ticari Konsolos Li Jiang katıldı.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Balıkesirde tekstil yatırımı için imzalar atıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER