Balıkesirde huzurevi sakini yaşlı çiftin, Başbakan

Balıkesirde huzurevi sakini yaşlı çiftin, Başbakan heyecanı -Huzurevinde kalan 79 ve 91 yaşındaki bir çift, yaptıkları baston ve tespihleri hediye etmek, yazdıkları akrostiş şiirleri vermek için hafta sonu Balıkesirde çeşitli programlar


BALIKESİR (A.A) - Seyhan Kırıcı - Balıkesir Huzurevinde kalan bir çift, yaptıkları baston ve tespihleri hediye etmek, yazdıkları akrostiş şiirleri vermek için hafta sonu Balıkesirde çeşitli programlara katılacak Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın kente geleceği günü sabırsızlıkla bekliyor.
     Başbakan Erdoğan, bazı açılışlarda bulunmak üzere hafta sonunda Balıkesirde olacak. Balıkesir Valiliği Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Müdürlüğünde kalan yaşlılardan Zuhal (79) ve Mehmet Kır (91) çifti de çok sevdikleri Erdoğanın Balıkesire geleceği cumartesi gününü iple çekiyor.
     Yaklaşık 6 yıldır huzurevinde kalan Mehmet Kır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günlerce çalıştıktan sonra tamamen el işi bir baston yaptığını ve bunu Başbakan Erdoğana hediye etmek istediğini söyledi.
     Bunun yanı sıra 4 tespih yaptığını anlatan Kır, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan ile eşlerine vermek istiyorum. Başbakan ve eşine Balıkesire geldiklerinde verirsem çok mutlu olurum. Allah ömür ve imkan verirse diğerlerini de Cumhurbaşkanı ve eşine vermek isterim dedi.
    
     -79 yaşındaki Zuhal Kırdan akrostiş şiir-
    
     Şiir yazmayı seven eşi Zuhal Kır ise 3 yıl önce Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrunnisa Güle şiir yazdığını belirterek, son şiirlerinin Başbakan Erdoğan ve eşi için olduğunu söyledi. Başbakanı çok sevdiğini ifade eden Kır, şunları kaydetti:
     Daha önce akrostiş şiir yazıp Başbakanımıza gönderdim. Şiiri alıp almadıklarını bilmiyorum çünkü bununla ilgili bizi arayan olmadı. Benim tek beklentim, aldık demeleri. Onların canlarını feda edip çalışmaları bizim için fazlasıyla yeterli. Ben onlardan hiçbir şey beklemem, istemem. Allah, ahiretini güzel etsin. Allahım inşallah denk getirir de hafta sonunda onu görür, şiirimi kendi elimle veririm. Ölmeden önceki son isteğim, Başbakanımızı görmek. Allah, onun ayaklarını taşa dokundurtmasın. Allah, hayırlı, sağlıklı, ömürler versin.
     Kır, Erdoğanı çok görmek istediklerini, davet de ettiklerini anlatarak, Gelemediler çok meşguller. Onların gecesi gündüzü ayakta geçiyor. Çok çabalıyorlar, çok çalışıyorlar diye konuştu.
     Zuhal Kırın Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan için yazdığı akrostiş (Her dizenin ilk harfi yukarıdan aşağıya doğru okunduğunda ortaya bir söz çıkacak bir biçimde düzenlenmiş manzume) şiir şöyle:
    
     Rakamlarla yapar her işi
     Eğilmez kemlere asla başı
     Cesaretiyle aşar dağı taşı
     Eğdirmesin Mevlam o güzel başı
     Payidar kılsın iki cihanda
    
     Tutsun elinden Peygamber
     Allah yazsın büyük sevaplar
     Yardım etsin daim melekler
     Yaradana her daim bütün dilekler
     İşin gücün her daim rast gelsin
     Pişman etmesin iki cihanda Mevla
    
     Emekler hiçbir zaman gitmesin boşa
     Rabbim iyi yazılar yazsın o güzel başa
     Daraltıp bunaltmasın hiçbir zaman Mevla
     Onurunla daim yüceltsin seni Allah
     Gülsün seninle büyük Türkiye
     Anlasın görsün bunu bütün dünya
     Nankörlerin içi yana nadim ve pişman ola
    
     Eşinle her zaman birlik oldunuz
     Milletle daim el ele verdiniz
     İnsanlık adına köprüler kurdunuz
     Nankörler insafa gele
     Emeklerin mükafatın Mevla vere
    
     Eşinle mutlu olun mutlu kalın
     Refah günlerde yaşayın inşallah
     Dar günler aydınlık olsun inşallah
     Onurunuzla yücelsin bu ülke
     Gönüllerde açılsın laleler güller
     Aydınlansın gülsün büyük Türkiye
     Namınız şanınız üstün olsun dünyada
    
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Balıkesirde huzurevi sakini yaşlı çiftin, Başbakan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER