Balıkesirde Engelsiz Yaşam Parkı törenle açıldı

Balıkesirde Engelsiz Yaşam Parkı törenle açıldı


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir Belediyesi tarafından geçen yıl yapımına başlanan Engelsiz Yaşam Parkı törenle hizmete açıldı.
     Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, açılışta yaptığı konuşmada, Paşaalanı Mahallesinde 5 bin 300 metre kare alana inşa edilen parkın engelli vatandaşlara uygun bir şekilde tasarlandığı belirtti.
     Ok, Engelsiz Yaşam Parkının tasarım bakımından Türkiyedeki diğer parklardan farklı olduğunu belirterek, Parktan engelli vatandaşlarımız rahatça yararlanabilecek. Bunun için her şeyin düşünüldü. Yaptığımız parkların sayısını hatırlamakta güçlük çekiyoruz. Nerede bir boş alan bulursak, sağlıklı yaşam alanının oluşması, 7den 70e herkesin hoşça vakit geçirmesi için böyle parklar yapıyoruz. Tabii bu, başta Balıkesir halkının hayır dualarıyla, destekleriyle ve belediye çalışanlarımızın üstün gayretleriyle gerçekleşiyor dedi.
     Engelli vatandaşların her türlü aktiviteyi yapabileceği bir park inşa ettiklerini dile getiren Ok, Yine bu parkla ilgili olarak, engelli vatandaşlarımız, Alo Belediyeyi aradıklarında, onları evlerinden alıp bu parka getireceğiz ve tekrar evlerine götüreceğiz. Tüm bunları, Balıkesiri yaşanmaktan zevk alınan bir şehir haline getirmek ve özellikle çocuklarımız, gençlerimiz ve yaşlılarımızın yaşam kalitelerine katkı sunmak için yapıyoruz diye konuştu.
     İnşa edilen parkta, yeşil alanların yanı sıra oyun ve dinlenme grupları, sağlık spor aletleri, basketbol sahası, yürüyüş pisti, süs havuzu, görme engelliler için hissedilebilir yer karoları ve park planını gösteren pano, kafeterya ve yiyecek içecek büfeleri bulunuyor.
     Törene, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, belediye başkan yardımcıları, Kent Konseyi üyeleri, mahalle muhtarları, Paşaalanı Mahallesi sakinleri ile engelli vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Balıkesirde Engelsiz Yaşam Parkı törenle açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER