Balık etinin önemi anlatılıyor

Balık etinin önemi anlatılıyor


ELAZIĞ (A.A) - Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından, orta öğretim okullarında İnsan Sağlığı Açısından Balık Etinin Önemi konulu seminerler düzenleniyor.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, seminerler, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği 12 orta öğretim okulunda gerçekleştiriliyor.
     Öğretmen Sıdıka Avar Kız Teknik ve Meslek Lisesinde verilen seminerde konuşan Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Hakan Akgün, haftada en az iki kez balık tüketmenin çok önemli olduğunu vurguladı.
     Balık etinde insan vücudu için gerekli ve yararlı olan protein A, B, D, E, K vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, demir, selenyum ve fosfor gibi maddeler bulunduğunu dile getiren Akgün, ayrıca doymamış yağ asidinin doymuş yağ asitlerine oranla daha fazla miktarda olduğunu, bu durumun balığı diğer etlerden üstün kıldığını aktardı.
     Balıklardaki Omega-3ün çocuklarda sinir sistemi ve beyin gelişiminde ve erişkinlerde sağlığın korunmasında önemli rol oynadığını kaydeden Akgün, balığın kolesterolü ve hipertansiyonu düşürdüğünü, damar sertliğini önlediğini, kan akışkanlığını artırdığını ve böylece daralmış damarların beslediği dokulara daha fazla oksijen ulaşmasını sağladığını açıkladı.
     Seminerler Ahmet Kabaklı Anadolu Öğretmen Lisesi, Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesi, Metin Koloğlu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Elazığ Anadolu Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, Cumhuriyet Kız Teknik ve Meslek Lisesi, İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Öğretmen Sıdıka Avar Kız Teknik ve Meslek Lisesinde düzenlendi.
    
     Muhabir: Ramazan Kaya / Ömer Fansa
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Balık etinin önemi anlatılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER