Bakanlar Bağış ve Çelik, İzmirde

Bakanlar Bağış ve Çelik, İzmirde -AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış: -"Bugün Türkiyedeki başarılı belediyecilik örneklerinin arkasında ak belediyeciliği görüyoruz" -Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: "2023 nesli, geleceğin


İZMİR (A.A) - AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Bugün Türkiyedeki başarılı belediyecilik örneklerinin arkasında ak belediyeciliği görüyoruz" dedi.
     Bakan Bağış ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti İzmir teşkilatını ziyaret etti.
     Burada bir konuşma yapan Bağış, AK Partinin doğuşunun temelinde belediyeciliğin yattığını, Türk halkının Başbakan Recep Tayyip Erdoğana yönelik teveccühünde, kendisinin belediye başkanlığı döneminden bu yana gösterdiği başarıların önemli rolü bulunduğunu söyledi.
     AK Partinin belediyecilik konusunda Türkiyeye örnek olduğunu ifade eden Bağış, "AK Partililer olarak biz belediyeciliği iyi biliyoruz. Bugün Türkiyedeki başarılı belediyecilik örneklerinin arkasında ak belediyeciliği görüyoruz" diye konuştu.
     İzmirin, Türkiyenin göz bebeği kentler arasında yer aldığına dikkati çeken Egemen Bağış, şöyle konuştu:
     "İzmir, Türkiyenin Avrupaya açılan yüzü, kapısı ama Avrupalı konuklarımı getirdiğim zaman İzmirdeki belediyecilik hizmetlerini gördüklerinde boynum bükük oluyor. İzmirin bunu değiştirebilecek kapasiteye sahip olduğunu biliyorum. İzmirde ortaya koyduğunuz bu performansı halkının takdir edeceğine inanıyorum. İzmirin de ak belediyeciliğe, ak hizmete kavuşmasının vakti geldi diye düşünüyorum. Millete, milletin değerlerine güveniyoruz. İzmir, hak ettiği belediyecilik hizmetine kavuşabilmek için gereğini yapacaktır. İzmir, yıllardır mahrum kaldığı AK belediyecilikten artık mahrum kalmamak için gereğini yapacaktır. Hatalı sollama ölüm, hatalı oylama zulüm getirir. Allah, İzmirin zulümüne inşallah son verecek."
    
     -"AK Partinin mayasında samimiyet var"-
    
     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Çelik ise İzmirin Türkiye açısından son derece önemli bir il olduğunu, AK Parti teşkilatında görev alan kadroların büyük bir sorumluluk üstlendiğini anlattı.
     AK Partinin sıradan bir siyasi parti olmadığını vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:
     "AK Parti, bu milletin geleceği düşünülerek kurulmuş olan bir siyasi parti. Bu samimi yola çıkış, bu içtenlikli yola çıkış tüm kapıları açtı. 3 kasım 2002 seçimlerinde beklediğimiz rakam 300-310 civarında bir milletvekili sayısıydı. Ama çıkış samimi olduğu için milletin derdi ile dertlenmek olduğu için gelen rakam 363 oldu. Büyük bir oy ve milletvekili sayısı. İlk seçimde üçte iki çoğunluğu sağlayan bir parti konumuna geldik. Bunun altında yatan maya samimiyettir. Bunu unutmuyoruz, unutmayacağız. Bu samimi çizgimiz devam ettiği için oylarımız 3 dönemdir artarak devam ediyor. 4üncü ve 5inci dönem daha da önemli. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşunun 100üncü yıl dönümünü istikrarla geçmek konumundadır. Siyasi, ekonomik istikrarla geçmek durumundadır. Bunu samimi kadrolar yapacak. Laf cumhuriyetçisi değiliz, icraatçı cumhuriyetçisiyiz. Gerçekten samimi cumhuriyetten yanayız."
     Türkiyede yıllarca geçmiş dönemlerin tartışıldığını, önceki siyasi hareketlerin yanlışlarının hesabının verildiğini ifade eden Faruk Çelik, şöyle devam etti:
     "2023 nesli, yani bugün 10 yaşında olan gençler 10 yıl sonra geleceğin Türkiyesini konuşacak, geçmişin Türkiyesini değil. Bizim geleceği konuşacak nesillere ihtiyacımız var. Geleceği konuşacak nesillere, istikrarlı bir yönetimler bir süreci yaşatırsak, 2023den sonra geçmişe takılıp kalmayacağız. Cumhuriyeti, Atatürkün dediği muasır medeniyetler seviyesine yaklaştırdık, bazı alanlarda geçtik. Ama geçemediğimiz alanlarda nasıl o başarıyı elde edeceğinin hesabını yapacak gençler olacak. Daha nitelikli gençler, bizden aldığı bayrağı daha ileri götürecek. Ben merkezli siyaset bu partiye yakışmaz. Önümüzde seçim var. Biz merkezli bu kadronun tüm İzmiri kucaklaması ve eksikliklerimizi masaya yatırması noktasındayız. Bunları yaptığımız zaman İzmirde de başarı kendiliğinden gelecektir. Samimi çalışırsak, İzmirde başarıyı elde edemiyoruz diye bir şeyi kabul etmiyorum. Bakanlar olarak, her türlü etkinliğe katılmaya hazırız yeter ki samimi çalışmayı sürdürelim."
     AK Partinin Recep Tayyip Erdoğana yönelik teveccühten gelen bir gücü olduğunu kaydeden Çelik, "Bu avantajı aşağı çekme lüksümüz yok. Genel başkanımızı bir adım dahi geriletecek adım atmamamız gerekiyor. İzmir il teşkilatımız huzurlu, birlik içinde. Önceki nesil çok ağır yükler bıraktılar. Bizden sonra gelen neslin, Allah razı olsun demelerini istiyoruz" dedi.
     Çelik, AK Parti olarak, seçimlerde tüm illerde başarı elde edeceklerine inandığını, Türk halkının değerleri ile çağdaş değerlere sahip çıkan bir parti için başarının kaçınılmaz olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Bakanlar Bağış ve Çelik, İzmirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER