Bakan Günayın Bulgaristandan getirdiği tarihi eserler

Bakan Günayın Bulgaristandan getirdiği tarihi eserler Edirnede sergilenecek -Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan: Sayın bakanımızın Bulgaristandan getirdiği eserlerin envanter çalışması yapıldı, bakım ve restorasyon çalışmalarının


EDİRNE (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın Bulgaristandan getirdiği tarihi eserler, Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesinde sergilenecek.
     Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi ve kültürel eserlerin iadesi konusundaki işbirliğinin ardından, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın Bulgaristandan 20 antik eser getirdiğini hatırlattı.
     Kültür ve Turizm Bakanlığının yurt dışına kaçak veya gayri kanuni yollarla gönderilen eserleri geri getirme gayreti içinde olduğunu belirten Özcan, Bakanımız ve Müzeler Genel Müdürümüz, Bulgaristana bizzat giderek, Sofya Milli Tarih Müzesinden Roma dönemine ait mermer kadın heykel gövdesi ile aralarında sikkelerin de bulunduğu 20ye yakın irili ufaklı gümüş ve bronz eseri kentimize getirdi şeklinde konuştu.
     Özcan, Bakan Günayın Edirne için güzel bir jest yaparak söz konusu eserleri Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesine armağan ettiğini, Bulgaristandan Türkiyeye getirilecek 400 parça eserin de Edirnede bırakılmasını arzu ettiklerini bildirdi.
     Eserlerin envanter çalışmasının tamamlandığını ifade eden Özcan, Sayın bakanımızın Bulgaristandan getirdiği eserlerin envanter çalışması yapıldı, bakım ve restorasyon çalışmalarının ardından sergilemeye başlayacağız ifadesini kullandı.
     Bulgaristandan getirilen eserler arasında, 3. yüzyıl Roma dönemine ait mermer kadın heykel gövdesi ile aynı döneme ait kadın büstü, bronz ve gümüş sikkeler, mühür ve ağırlıklar bulunuyor.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Bakan Günayın Bulgaristandan getirdiği tarihi eserler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER