BAKA 2014

BAKA 2014-2023 Bölge Planı Hazırlık Toplantısı Gönende yapıldı


ISPARTA (A.A) - Gönen ilçesinde, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 2014-2023 Bölge Planı Hazırlık Toplantısı yapıldı.
     Gönen Halk Eğitim Merkezindeki toplantıya Kaymakam Mehmet Keklik, Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, BAKA Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili, BAKA uzmanları, daire amirleri, mahalle ve köy muhtarları ile diğer yetkililer katıldı.
     Kaymakam Mehmet Keklik, toplantıda yaptığı konuşmada, ilçede tarımın gelişmesi için önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Özellikle elma ve gül üretimine büyük önem verdiklerini vurgulayan Keklik, 2 yıldır da örtü altı üretime yöneldiklerini anlattı. Keklik, bölgede sulama sıkıntısı olmadığını, çoğu arazinin de seracılığa uygun olduğunu belirterek, vatandaşlara örnek sunmak için bir dönüm arazide sera kurduklarını dile getirdi.
     Bölge için önem taşıyan tarım, hayvancılık, turizm ve eğitimin yapılacak planlamada yer almasının önemine dikkati çeken Kaymakam Keklik, işbirliği içinde çalışıldığı takdirde başarıya ulaşılacağını ifade etti.
     Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün de gül üretiminin bölge için en önemli unsur olduğunu söyledi. Bölgede geniş bir alanda çok sayıda bitki çeşidinin bulunduğunu anlatan Gözgün, (Tıbbi bitkiler üretiminde bir üs olmalıyız) diyerek araştırma yaptık. Endemik bitkilerin ciddi anlamda önemli bir potansiyel olduğunu gördük. Çok ilginçtir dağa çıktığınızda bitkiler size (Ben buradayım) diyor. Biz, (Bunu nasıl turizm potansiyeline dönüştürebiliriz) sorusunun cevabını bulmalıyız dedi.
     Konuşmaların ardından Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili ve BAKA uzmanları, katılımcılara hazırlanacak planın içeriği ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Katılımcılara ayrıca bölgenin güçlü ve zayıf yönleri ile fırsat ve tehditleri hakkında anket uygulandı.
    
     Muhabir: Mehmet Erbek
     Yayıncı: Güç Gönel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER