Bağın budama şekli verimliliği etkiliyor

Bağın budama şekli verimliliği etkiliyor -Çelikhan Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Kaya: Bağ budamasında, bilgi, birikim ve zaman çok önemlidir


ADIYAMAN (A.A) - Çelikhan Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Kaya, bağ budamasında, bilgi, birikim ve zamanın çok önemli olduğunu söyledi.
     Çelikhan Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin güney yamacında bulunan bağ bahçelerinin bakımını yapan üreticilerin, yaptıkları bilimsel bakım sayesinde son yıllarda iyi ürün elde ettiklerini belirtti.
     Her yıl bu dönemlerde, üreticiler tarafından bağ budaması ve bağın kök aksamlarının etrafını açılarak ilkbahar yağmurlarından doğal yollarla sulanmasının sağlandığını belirten Kaya, bin metrekarelik bir bağ bahçesinin, bir kişinin gün boyunca çalışması sonunda budanabildiğini kaydetti.
     Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bağcılık ilçemizde uzun yıllar verimsiz şekilde yapıldı. Ancak son yıllarda çiftçilerimiz bağcılığı tekrardan geliştirmek için çalışıyor. Bağ yetiştiriciliği bilgi, tecrübe ve profesyonellik gerektiren hassas bir iştir. Bağ budamasında, bilgi, birikim ve zaman çok önemlidir. Toprağın verimliliği, iklim şartları bağın maksimum düzeyde ürün vermesini sağlayacaktır.
     (ALO-HAS)
<< Önceki Haber Bağın budama şekli verimliliği etkiliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER