Baca yangınlarına ve zehirlenmelere dikkat

Baca yangınlarına ve zehirlenmelere dikkat -Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürü Özban: -Temizliğin yapılması bacalardan kaynaklanması muhtemel yangınların ve zehirlenmelerin önüne geçecektir


BURDUR (A.A) - Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürü Hasan Özban, kış mevsiminin gelmesiyle meydana gelebilecek baca yangınlarına ve zehirlenmelerine karşı uyarıda bulundu.
     Özban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte doğal gaz kullanımın artması nedeniyle önceki yıllarda yüzde 8 civarında olan baca yangınlarında azalma olduğunu bildirdi.
     Kış mevsiminin gelmesi dolayısıyla vatandaşları baca temizliğine dikkat etmeleri konusunda uyaran Özban, Vatandaşlar apartman, site ve evlerindeki soba, kalorifer ve doğal gaz bacalarını yılda en az bir defa olmak üzere sonbahar ya da ilkbaharda temizletmeliler. Bu temizliğin yapılması, bacalardan kaynaklanması muhtemel yangınların ve zehirlenmelerin önüne geçecektir dedi.
     Baca yapımında, çatı tepe noktasının en az 50 santimetreyi geçmesi gerektiğine dikkati çeken Özban, Baca içlerinin ve dışlarının sıvanması, baca ile çatı arasından geçerken çatı dilme ve tahtalarının baca duvarlarına bitişik olmaması, baca duvarına ve yakınına yanmaya elverişli malzeme konmaması, yaşanacak muhtemel bacadan kaynaklanan yangınları minimum seviyeye düşürecektir diye konuştu.
     Özban, alınacak tedbirlerin oluşabilecek meydana gelebilecek yangınları önlemekte olduğunu belirterek, baca temizliğini vatandaşların kendileri ya da konusunda uzman kişilere yaptırabilecekleri gibi itfaiyeye başvurup baca temizliğini yaptırabileceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Baca yangınlarına ve zehirlenmelere dikkat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER