Ayvalık Belediyesindeki operasyon

Ayvalık Belediyesindeki operasyon -Belediyede ve gözaltına alınanların evlerinde yapılan aramaların sonuçlandığı, çok sayıda evrak ve bilgisayara el konulduğu bildirildi


BALIKESİR (A.A) - Ayvalık Belediyesine yönelik operasyon kapsamında, belediyede ve gözaltına alınanların evlerinde yapılan aramaların sonuçlandığı bildirildi.
     Sabah saatlerinde düzenlenen, Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközenin de aralarında bulunduğu 5 kişinin gözaltına alındığı operasyon çerçevesinde el konulan çok sayıda evrak ve bilgisayar, Ayvalık Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliğine götürüldü.
     CHP Balıkesir İl Başkanı Avukat Muzaffer Mavuk, gözaltındaki Türközen ile yaklaşık 1 saat görüştü.
     Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Mavuk, Türközenin avukatlığını üstlendiğini belirterek, Biz şuna inanıyoruz ki, Türközen de belediye personeli de suçsuz çıkacak dedi.
     Türközenin şüphe üzerine gözaltında tutulduğunu dile getiren Mavuk, Şüphe üzerine soruşturma devam ediyor. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra da ifadesi alınacak. Bu aşamada, yargı süreci devam ettiği için bir söz söylemek mümkün değil diye konuştu.
     Soruşturmanın kasıtlı olduğunu ileri süren Mavuk, şunları kaydetti:
     Seçimden önce başlamış bir soruşturmadır. Sonuçta bütün şüphelilerin beraat edeceğine ve suçsuz çıkacağına inanıyorum. Yakında Akçay, Altınoluk, Zeytinli, Güre, Altınova, Küçükkuyu hakkında da soruşturma başlatılırsa hiç şaşırmayın. Çünkü bu, bir sindirme politikasıdır, yıldırma politikasıdır. Yargıya güveniyorum. Yargıda suçluların cezalandırılmasını kesinlikle biz de savunuyoruz. Hiçbir suçlunun da yargılanmamasına, yargıdan kaçmasına izin vermiyoruz. Ama suçsuzları da gerçekten soruşturmalarla yıldırmanın anlamı yok. Yanlışlık buradadır. Biz buna karşıyız.
     Mavuk, soruşturmanın isimsiz bir ihbar mektubu üzerine başladığını hatırlatarak, Soruşturma gizlidir. Asıl kaynağını, şikayetin ne olduğunu bilmiyoruz. Sadece belediyeler hakkında yapılan soruşturma, ihaleye fesat karıştırma ve zimmettir dedi.
    
     Muhabir: Burhaniye / Büşra Nur Özcan/ Zafer Akpınar
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Ayvalık Belediyesindeki operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER