Ayrancıda kanalizasyon çalışmaları

Ayrancıda kanalizasyon çalışmaları


KARAMAN (A.A) - Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, ilçede kanalizasyon çalışmalarına başlandığını bildirdi.
     Büyükkarcı, yaptığı açıklamada, bir yerleşim alanının yaşanabilir olması için mutlaka altyapı sorunlarının çözülmesi gerektiğini belirtti.
     Bunun için ilçede ilk önce su sorununu çözdüklerini ve evlerin musluklarından artık çamur değil içilebilir kaynak suyu aktığını ifade eden Büyükkarcı, şunları kaydetti:
     Türkiyenin en az yağış alan bölgelerinden olan Ayrancı ilçesinde içme suyu problemi 50 yıllık bir sorundu. Geçtiğimiz yıllarda yapılan çalışmalarla Hışılayktan borularla aldığımız kaynak suyunu şehir şebekesine bağladık. İlçedeki içme suyu şebekesini tamamen yeniledik. Şimdi ilçemizin 100 yıllık içme suyu sorununu hallettik. Sırada kanalizasyon vardı. Projesi hazırlandı, ihale edildi. Geçen Cuma yani 19 Ekim tarihinde ihaleyi alan firmaya yer teslimini yaptık. 30 Ekimde ilk kazma vurulacak. Merkezde ve Musa Mahallesinde çalışmalar başlayacak. İlk etapta 25 kilometre kanalizasyon yapılacak. Bu çalışmalar 2013 Ekiminde bitirilecek. Ondan sonra 2. etap çalışmalar başlayacak. Su ve kanalizasyon altyapısı olmadığı için ilçemize sanayi kuruluşları gelmek istemiyordu. Şimdi bu çalışmalarla onlarında önünü aşmış olacağız.
    
     Muhabir : Mehmet Çetin
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Ayrancıda kanalizasyon çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER