Aydıntepede altyapı ve içme suyu çalışmaları

Aydıntepede altyapı ve içme suyu çalışmaları


BAYBURT (A.A) - Aydıntepe ilçesinde altyapı ve içme suyu çalışmaları devam ediyor.
     Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan, yaptığı yazılı açıklamada, altyapı ve içme suyu çalışmalarının tamamlanmasıyla Aydıntepenin iki probleminin ortadan kalkacağını belirtti.
     Altyapı çalışmalarının kış mevsimi öncesinde tamamlanması için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Eraslan, şöyle devam etti:
     Sürekli olarak sıkıntısını çektiğimiz altyapı ve kanalizasyon sorunu artık ilçemizde sorun olmaktan çıkıyor. Kanalizasyon yenileme çalışmalarımıza, öncelikli olarak yerleşim yeri dışında yapılan arıtma tesisi ile başladık. Yine bu çalışmaya paralel olarak ilçe genelinde araziye akıtılan kanalizasyonları toplam 2 bin 910 metrelik hatla arıtma tesisine bağladık. Bu çalışmalarımızla birlikte yıl sonu itibariyle ilçemizde kanalizasyon sorunu tamamen ortadan kalkmış olacak.
     Eraslan, özellikle yaz aylarında ilçede artan nüfus nedeniyle içme suyunda zaman zaman sıkıntılar yaşandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     İçme suyu ihtiyacında yaşanan sıkıntıyı gidermek amacıyla başlatılan çalışmalarda, ihtiyaca fazlasıyla cevap verecek su kaynakları bulundu. Yaz aylarında yağışın az olması sebebiyle azalan içme suyunun sorunsuz bir hale gelebilmesi için Karadere ve Kemer sulakları mevkisinde bulunan kaynakları mevcut içme suyu şebekesine katacağız. İçme suyu şebekelerindeki bu çalışmamızla birlikte yine 15 kilometre içme suyu şebekesini de ivedi olarak yenileyeceğiz. Yapılan bu çalışmayla, ilçemizde içme suyu sorunu ortadan kalkmış olacak.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Aydıntepede altyapı ve içme suyu çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER