Aydın Valisi Al, Ortaklarda incelemelerde bulundu

Aydın Valisi Al, Ortaklarda incelemelerde bulundu


AYDIN (A.A) - Aydın Valisi Kerem Al, Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi (OSB) toplantısına katılarak burada süren çalışmalar hakkında başkan Ercan Çerçioğlundan bilgi aldı.
     Vali Al, yaptığı açıklamada, gerek sanayicilerin, gerekse seracıların yol probleminden rahatsız olduğunu, bu sorunun çözülmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.
     Ortaklar OSBnin kısa sürede iyi bir seviyeye geldiğini belirten Vali Al, Aydındaki ASTİM Sanayi Bölgesine göre Ortaklar OSBnin çok iyi bir yerde olduğunu söyleyebiliriz dedi.
     Aydın Sanayi Odası Başkanı ve Ortaklar OSB Başkanı Ercan Çerçioğlu ise bölgelerinin yerli ve yabancı yatırımcıların göz bebeği haline geldiğini, yüzde 77 doluluk sağlanan OSBde yıl sonuna kadar yüzde 100ü hedeflediklerini kaydetti.
     Çerçioğlu Ortaklar OSBnin teşvik kapsamında olmasının büyük avantajlar içerdiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     İzmir Gaziemirdeki fabrikasında genişleme imkanı bulamayan 70 yıllık şarap markası Sevilen Şarapçılık Ortaklar OSBye yatırım yaparak üretime başladı. Ortaklar OSBye 25 milyon avro yatırım yapan Ülker, iştiraki olan AK Gıda AŞye ait markaları üretmek üzere kurmayı düşündüğü tesis 2012de üretime geçecektir. Uluslararası ortaklı bir kuruluş olan başka bir firma 2012de üretime başlayacaktır. Türkiyede büyümek için mükemmel bir üs olarak gören Titan yatırımlarını genişletmek için Ortaklar OSBden 60 bin metrekare sanayi parseli satın aldı ve Haziran 2013te faaliyete geçecektir.
     Çerçioğlu, gelecekte 5 bin kişiye istihdam alanı sağlayacak olan Ortaklar OSBnin bir taraftan altyapı çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Necip Uyanık / Suat Deniz / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Aydın Valisi Al, Ortaklarda incelemelerde bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER