Aydın Valiliği:

Aydın Valiliği: -Domuz eti taraması ve denetimi tüm gıda kontrol ekiplerinin katılımıyla yoğun bir şekilde devam etmektedir


AYDIN (A.A) - Aydın Valiliği, domuz eti konusundaki denetimlerin il merkezi ve 10 ilçede devam ettiğini bildirdi.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bir otelde, kaçak domuz eti ürünlerinin servis edildiği şikayeti alınmasının ardından 23 Temmuzda otelin ilgili bölümlerinde, Kuşadası İlçe Müdürlüğü denetim görevlilerince yapılan incelemede, avlanmış domuzlara ait olduğu işletmeci tarafından beyan edilen toplam 20 kilo domuz eti tespit edildiği hatırlatıldı.
     Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Bu çerçevede yapılan araştırmada 1560 kilo domuz eti menşe şahadetnamesi düzenleyen muhtar hakkında Koçarlı Kaymakamlığınca 4483 sayılı kanun gereği idari kovuşturma ve onaylayan Veteriner Hekim hakkında, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Gıda ve Yem Kanunun 17 Aralık 2011 tarih ve 28145 sayılı Resmi Gazete yayınlanan Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrollerine İlişkin Özel Kuralları Belirleyen Yönetmelik gereği Yaban Av Hayvanları İçin Özel Şartlar başlıklı Maddenin (a) bendine aykırılıktan dolayı idari kovuşturma başlatılmıştır.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından görevlendirilen denetim ekipleri tarafından 25.07.2012 tarihinde Kuşadası ilçesindeki ilgili otel ve işletmelerden tüketime hazır gıdalardan numuneler alınmış ve Afyonkarahisar Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğüne serolojik analiz (domuz eti ve at eti analizi) amacıyla gönderilmiş olup sonuçlar beklenmektedir. Analiz sonuçlarının uygun çıkmaması durumunda gerekli yasal işlem yapılacaktır.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda, otellerde 2010 yılı içerisinde 148 denetim ve 6 idari para cezası, 2011 yılında 191 denetim ve 19 idari para cezası, 2012 yılında da 91 denetim ve 6 idari para cezası uygulandığı belirtildi.
     Açıklamada, İlimiz merkez ve 16 ilçe sınırları içerisinde domuz eti taraması ve denetimi tüm gıda kontrol ekiplerinin katılımıyla yoğun bir şekilde devam etmektedir. Ayrıca İl genelindeki satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan denetim kontrol ve numune sonuçlarına istinaden 76 kez idari para cezası kesilmiştir denildi.
    
     Muhabir: Suat Deniz
     Yayıncı: Bahri Okumuş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER