Aydın tarımına GEKA desteği

Aydın tarımına GEKA desteği -GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydıner: Ajansımız tarıma dayalı sanayi için bölgeye önemli fırsatlar sunmaktadır


AYDIN (A.A) - Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Mehmet Aydıner, ajansın tarıma dayalı sanayi için bölgeye önemli fırsatlar sunduğunu bildirdi.
     Aydıner, yaptığı açıklamada, Tarıma Dayalı Sanayide Katma Değerin Artırılmasına yönelik 2012 Mali Destek Programı kapsamında Aydın ve bölge için yeni fırsatlar sunduklarını belirtti.
     Aydın ilinin gerek zengin ürün çeşitliliği gerekse dört mevsim üretim yapılabilen tarım alanlarına sahip olması ile Türkiyede tarım sektörünün öncü illerinden birisi olduğuna dikkat çeken Aydıner, şunları kaydetti:
     Ajansımız tarıma dayalı sanayi için bölgeye önemli fırsatlar sunmaktadır. Açıklanan Mali Destek Programımızın öncelikleri katma değeri yüksek yeni ürünlerin üretilmesi, işleme ve paketleme süreçlerinde yeni yöntem ve teknolojilerin uygulanması ile ürün kalitesinin ve katma değerin artırılması, gıda atıklarının değerlendirilerek yeniden kazanımı veya katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesi olarak belirlenmiştir.
    
     Muhabir: Suat Deniz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Aydın tarımına GEKA desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER