Aydın Tabip Odası Başkanı Atay:

Aydın Tabip Odası Başkanı Atay: Çocuğun okul eğitimine katılabilmesi için gerekli sosyal, duygusal, bilişsel, dil ve motor becerilerinin gelişmesi 72 aydan önce tamamlanmaz


AYDIN (A.A) - Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay, eğitim öğretime başlama yaşının 66 aya çekilmesine ilişkin olarak, Çocuğun okul eğitimine katılabilmesi için gerekli sosyal, duygusal, bilişsel, dil ve motor becerilerinin gelişmesi 72 aydan önce tamamlanmaz görüşünü savundu.
     Atay, gazetecilere yaptığı açıklamada, yerel ölçekte Aydının eğitim sorunlarını gündeme taşıyarak, kamuoyunu bilgilendirme ve çözüm yollarını araştırmak amacıyla Aydın Eğitim Meclisini oluşturan 26 sivil toplum örgütlerinden biri olduklarını belirtti.
     Zorunlu eğitimde yapılan değişiklikle aylardır okula başlama yaşının 72 ayın altına çekilmesini tartıştıklarını hatırlatan Atay, uygulamanın çocuk gelişi açısından sakıncalar taşıdığını savundu.
     Atay, şu görüşleri dile getirdi:
     Yaşı 66-72 ay arası olan çocuklarımızın oyun çocuğu olduğunu ve ilkokul birinci sınıfa başlatılmaya zorlamanın bilim dışı olduğunu dile getirmemize rağmen Milli Eğitim Bakanlığının ısrarı sürüyor. Gelişim düzeni açısından henüz oyun çağında bulunan 66 aylık çocuğun okul öncesi eğitim almadan ilkokul disiplinine girmesi onun ruhsal, duygusal ve bilişsel gelişimini sekteye uğratarak, yıllarca sürecek olan akademik hayatı açısından olumsuz sonuçlar doğuracaktır. 5 yaş çocuğu zihinsel, fiziksel, sosyal ve psikolojik olarak ilkokula henüz hazır değildir. Çocuğun okul eğitimine katılabilmesi için gerekli sosyal, duygusal, bilişsel, dil ve motor becerilerinin gelişmesi 72 aydan önce tamamlanmaz.
    
     Muhabir: Suat Deniz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Aydın Tabip Odası Başkanı Atay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER