Aydın 1. Tarım, Hayvancılık ve Gıda

Aydın 1. Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı açıldı


AYDIN (A.A) - Aydın 1. Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı açıldı.
     Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Tekel Tütün Depolarında düzenlenen fuarın açılış töreninde yaptığı konuşmada, fuar ile ürünlerini tanıtacak üreticiler ile Aydınlıları buluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi.
     Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nuri Sorman ise dünya rekoltesi ile iklim şartları göz önüne alındığında ileri tarım uygulamalarının önem kazandığını belirterek, Ülke ekonomisine yön veren bir sektörün gelişmelerini burada görme imkanı yakalayacağız dedi.
     Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü de fuara 2si yurt dışından olmak üzere 156 firmanın katıldığını anlattı.
     Aydında, 817 bin 629 hektar alanın yüzde 48inin tarım arazilerinden oluştuğunu ifade eden Akyüzlü, Aydın, kuru meyve ihracatında Türkiyenin en başarılı 5inci ilidir. Tarımda bu kadar önemli bir yere sahip olduğumuzu göz önüne alırsak, Aydın tarım, hayvancılık ve gıda fuarını yapmakta geç bile kalınmıştır dedi.
     Aydın Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Posacı ise ilki düzenlenen fuarın, Aydının tanıtımı için önemli bir fırsat olduğunu kaydetti.
     Fuar, 25 Kasım Pazar gününe kadar açık kalacak.
    
     Muhabir: Suat Deniz / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Aydın 1. Tarım, Hayvancılık ve Gıda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER