Aydının büyükşehir olması

Aydının büyükşehir olması -Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu: Seçilmişlerin yetkileri atanmışlarla paylaşılmaya çalışılıyor


AYDIN (A.A) - Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydının da aralarında bulunduğu 13 ilin büyükşehir olmasını düzenleyen yasaya ilişkin, Seçilmişlerin yetkileri atanmışlarla paylaşılmaya çalışılıyor dedi.
     Çerçioğlu, Germencik Belediye Başkanı Ahmet Yavaşoğlunu makamında ziyaret etti.
     Ziyarette, Büyükşehir Yasasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çerçioğlu, hem kendisinin hem de Yavaşoğlunun yasadan kaynaklanan seçilememe korkusu taşımadıklarını ifade etti.
     Yasanın iyi ve kötü taraflarının olduğunu dile getiren Çerçioğlu, şu görüşleri savundu:
     Yasa ile üç başlıklı bir yönetim olacak. Bu sıkıntı yaratacak. Büyükşehir yasasıyla ilgili beldelerin kapanmasını doğru bulmuyoruz. Hele hele turizme hitap eden beldelerin kapanmasını hiç doğru bulmuyoruz. Ama genel olarak bakıldığı zaman imarın tek elden yapılması, alt yapı olarak ta olumlu yönleri de var bu yasanın. Bunun yanında özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentlere imar konusunda müdahale edebiliyordu şimdi bir de izleme koordinasyon kurulu olacak. Bu durum üç başlılık yaratacak. Seçilmişlerden korkmamak gerekiyor. Seçilmişlerin yetkileri atanmışlarla paylaşılmaya çalışılıyor. Yasa içinde birbiriyle ters düşüyor.
    
     Muhabir: Necip Uyanık / Suat Deniz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Aydının büyükşehir olması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER