Aydındaki trafik kazası

Aydındaki trafik kazası -Doçent olduğu gün ölen Koçakın odası çiçeklerle süslendi


DENİZLİ (A.A) - Doçentliğe hak kazandığı gün Aydında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Süleyman Yaman Koçakın odası, meslektaşları tarafından çiçeklerle donatıldı.
     Doç. Dr. Süleyman Yaman Koçakın odasını karanfillerle süsleyip masasının üzerine fotoğraflarını yerleştiren meslektaşları, onun için yazdıkları bir mektubu da kapının girişine astı.
     Fakülte Dekanı Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Koçakın anısını yaşatacaklarını ifade ederek, Onun her zaman kalbimizde yaşatacağız. Çünkü artık her yerde, salonlarda, anfilerde, dersliklerde hep onu görüyoruz. O aslında ölmedi kalbimizde yaşıyor dedi.
     Koçakın yaptığı çalışmalar dolayısıyla İktisadi Kalkınma Vakfı tarafından ödüllendirildiğini belirten Karaosmanoğlu, Koçak, siyaset bilimi alanında önemli çalışmalar yapmış, gelecekte de önemli çalışmalara imza atacağına inandığımız bir akademisyendi. Koçak öğrencileri ve meslektaşları tarafından sevilen bir akademisyendi. Sürekli çalışmayı tercih eden, öğrencileriyle ders dışında da vakit geçiren, genç, unutulmaz bir mesai arkadaşımızdı diye konuştu.
     PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Özgür ise Koçakın, AB Türkiye ilişkileri, AB ülkelerindeki yönetimlerin Türkiyeye transferi üzerine çalışan önemli bir akademisyen olduğunu, son dönemde bu çalışmalarına ilave olarak kalkınma konuları üzerine yoğunlaştığını söyledi.
     Süleyman Yaman Koçak, tatil için bulunduğu Aydının Nazilli ilçesinde, Aydın-Denizli karayolu geçişinde dün yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada C.Ç. yönetimindeki 20 FN 425 plakalı tırın çarpması sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı Nazilli Devlet Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Aydındaki trafik kazası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER