Aydında yılın ahisi ödüllendirildi

Aydında yılın ahisi ödüllendirildi


AYDIN (A.A) - Aydında, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında yılın ahisi olarak seçilen Nazmi İçenoğluna ödül verildi.
     Mesleki Eğitim Merkezinde düzenlenen törene, Aydın Valisi Kerem Al, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Yücel Yavuz, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Kahyaoğlu ve davetliler katıldı.
     Burada konuşan Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit, ahiliğin kelime manasının kardeşlik olduğunu ve günümüzde toplumdaki bu kardeşliği sürdürmeye çalışanların da meslek erbabı esnafların olduğunu vurguladı.
     Toplumun temelini oluşturan önemli bir kurumun da ahilik olduğunu ifade eden Akşit, son 10 günde mesleki eğitimde yaşanan talep artışının da sevindirici olduğunu belirtti.
     Konuşmasında Türkiyedeki işsizliğe de değinen Akşit, bugün diplomalı bir çok mühendisin iş aramasını yadırgamadığını çünkü bir çok mühendisin sadece diplomaya sahip olduğunu savunarak Maalesef inşaata gidip henüz kablo döşememiş ya da henüz tornavida veya kontrol kalemi tutmamış, malayı mastarı bilmeyen mühendisler var. Bunlar bizim gözümüzde sadece diploma sahibi mühendisler. İş aramaları ya da işsiz kalmalarını da bu nedenle çok yadırgamıyoruz. Ancak Aydında çıraklık eğitim merkezinden mezun olup iyi bir usta terbiyesi ile yetişmiş iş arayan bir tane genç bulamazsınız. Bu nedenle mesleki eğitime ve Ahilik geleneğine önem veriyoruzdedi.
     Konuşmaların ardından Aydında yılın Ahisi seçilen Nazmi İçenoğluna Vali Kerem Al tarafından ödülü verildi.
     Daha sonra, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü öğrencilerinden başarılı olanlara sertifikaları takdim edildi.
    
     Muhabir: Suat Deniz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Aydında yılın ahisi ödüllendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER