Aydında taziye evi ve mescit açılışı

Aydında taziye evi ve mescit açılışı


AYDIN (A.A) - Aydın Belediyesi tarafından Osman Yozgatlı Mahallesinde yapılan taziye evi ve mescitin açılışı Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla gerçekleştirildi.
     CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, açılışta yaptığı konuşmada, Atatürkün İslamiyete verdiği öneme dikkat çekti.
     Baydar, şunları kaydetti:
     Anadolu insanının kalbinde 2 Mustafa vardır. Bir tanesi Allahın resulü Hz. Muhammed Mustafa, diğeri bu camilerde ezanların okunmasını sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürktür. Atatürk Türk ulusunun meclisini kurarken, Hacı Bayram Camisinde cuma namazını kıldıktan sonra tekbir ve salavat getirerek Türkiye Büyük Millet Meclisini açmıştır. Cumhurbaşkanı olduktan sonra ilk emri Elmalı Hamdi Yazıra Kuran-ı Kerimin Türkçe mealinin yazılması ve bunun halkımıza anlatılması olmuştur. Cumhurbaşkanı olduktan sonra hilafet kaldırılana kadar Ankaradaki camilerde, cuma namazlarında hutbeyi veren Atatürktür. İşte CHP bu geleneğin devamıdır.
     Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise bin 250 metrekare toplam alana kurulu tesis bünyesinde 350 metrekarelik taziye evi salonu ve 750 kişilik mescidin bulunduğunu belirtti.
     Çerçioğlu, Mihrap, minber ve kürsüsünü belediyemizin marangoz atölyesinde yaptırdığımız mescitte belediyemizin kadrolu imamı görev yapacak. Seçimlerden önce bu mahallemize taziye evi ve mescit sözü vermiştik, bunu gerçekleştirdik dedi.
     Öte yandan Başkan Çerçioğlu, açılış sırasında yapılan duaya başını kapatarak eşlik etti.
     Açılış sonrasında vatandaşlar yapımı tamamlanan mescitte cuma namazı kıldı.
    
     Muhabir: Gökmen Şireci
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Aydında taziye evi ve mescit açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER