Aydında Aile içi İletişim konulu

Aydında Aile içi İletişim konulu seminer düzenlendi


AYDIN (A.A) - Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü, İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında Aile içi İletişim konulu seminer düzenledi.
     İl Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Uzman Psikolog Özkan Şenol, Çocuk-Ergen Sorunları ve Çözüm Yöntemleri ile Aile içi İletişim konularında bilgi verdi.
     Şenol, özellikle televizyon alışkanlığının hemen hemen her evde olduğunu bu durumdan çocukların çok fazla etkilendiğini belirterek televizyon izlemek yerine velilerin çocukları ile zaman geçirmesi ya da eğitici filmler izlemesinin çocuk gelişimi için çok faydalı olacağını dile getirdi.
     Özkan Şenol, Genelde velilere sorduğumda Muhteşem Yüzyıl ve Kurtlar Vadisi gibi diziler izliyor. Bunları izlemek yerine çocuklarınıza kitap, gazete veya test çözseniz daha iyi olur. Genelde ülkemizde şu sıra yoğun olan aile içinde kavga ve kadına şiddet bu durumdan en çok çocuklarınız etkileniyor. Çocukların yanında kesinlikle ses yükselterek tartışmayın kavga etmeyin. Evde oluşan olumsuz durumlardan çocuk etkileniyor ve şiddete duyarlı birey haline geliyor bu durumdan ailelerin rolü çok büyük dedi.
     İnternet Kafelere giden çocuklara izin verilmemesini isteyen Özkan, çocukların takip edilmesini tavsiye etti.
     İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise yeni eğitim-öğretim yılında öğrenciler kadar velilerin ve öğretmenlerin de heyecanlı olduğunu belirterek, hem veliler ile bir araya gelmek hem de sorunları paylaşmak adına böyle bir semineri düzenlemeyi uygun gördüklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Suat Deniz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Aydında Aile içi İletişim konulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER