Avustralya Başkonsolosundan Büyükşehire ziyaret

Avustralya Başkonsolosundan Büyükşehire ziyaret


KAYSERİ (A.A) - Avustralya Başkonsolosu Lino Starangis, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğu makamında ziyaret etti.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Başkonsolos Starangis, Kayserinin çok ferah bir şehir olduğunu ifade ederek, ailesi ile bir kez daha geleceğini belirtti.
     Kayseriyi ilk kez ziyaret ettiğini vurgulayan Starangis, şunları kaydetti:
     Avustralya ve Türkiye arasındaki ticaretin temellerini atmak için buradayız. Birçok değişik sektör fikirleri var kafamızda. Tarım olabilir, madencilik olabilir ya da altyapı yatırımları olabilir. Sizden gelecek önerileri görüşmek için buradayız. Kayseriye girer girmez bir rahatlama hissi duydum. İstanbuldan çok farklı. Şehre girişte Erciyes Dağının görüntüsü muhteşem. Mutlaka ailem ile birlikte Kayseriye tekrar geleceğim. Raylı sistemi gördüm, çok etkilendim. Bu sistemin burada olması çok güzel.
     Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ da, Starangise Kayseri hakkında bilgiler verdi.
     Kayserinin 5000 yıllık şehir olduğunu ifade eden Altuntuğ, Kaniş Karum adında çok eski bir Asur yerleşim yeri var. Bu bölgede yapılan kazılarda ticaret tabletlerine ulaşıldı. Çok eskiden beri Kayseri ticaretin merkezi bir şehir. İpek Yolunun geçtiği bir yer. Kayseri Cumhuriyet Meydanında çok çeşitli medeniyetlere ait tarihi eserleri görebilirsiniz. Roma Dönemi, Bizans Dönemi, Selçuklu Dönemi, Osmanlı Dönemi, Cumhuriyet Dönemi, Danişmentler Dönemi gibi eserleri bulunduran meydanın dünyada bir benzeri yok. Bu meydan ile ilgi Unescoya başvurduk diye konuştu.
     Ziyarette hazır bulunan Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı ise Başkonsolos Lino Starangise Erciyes Dağı Master Planı hakkında brifing verildi.
     Başkan Vekili Altuntuğ, ziyaretin anısına Starangise Osmanlı motifleriyle işlenmiş tabak hediye etti.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Avustralya Başkonsolosundan Büyükşehire ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER