Avukatlar Haftası

Avukatlar Haftası -AK Parti Sivas Milletvekili Bilgin, mesaj yayımladı


SİVAS (A.A) - AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, 1-7 Nisan Avukatlar Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Bilgin, mesajında, yargının kurucu unsuru olan avukatların, bağımsız savunmayı temsil ettiğini belirtti.
     Avukatların, hak arama özgürlüğünün kullanılmasında ve korunmasında hukuki yardımda bulunan, bu amaçla bireyin yanında yer alan, hak arama mesleğinin onurlu temsilcileri olduğunu kaydeden Bilgin, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Adli bir yargılama, bağımsız ve tarafsız hakimlerin varlığı kadar bağımsız avukatların varlığını da gerektirir. Savunma olmadan gerçekleştirilen yargılama, adli bir yargılama olamaz. Avukatların birçok sorununun mevcut olduğu bir gerçektir. Bu sorunların çözüme kavuşturulması noktasında başta tüm meslektaşlarımıza ve barolarımıza büyük görevler düşmektedir. Bu manada son dönemde gündemde olan Avukatlık Yasasını önemli bir fırsat görüyoruz. Avukatlık Yasasının sahibinin Türkiye Barolar Birliği (TBB) olması gerektiğine inanıyorum.
     Sivas Barosunun eski başkanı olduğunu anımsatan Bilgin, Başta TBB olmak üzere tüm barolara çağın gereklerine uygun, avukatların mesleki sorunlarını önceleyen, avukatların barolarda ve Barolar Birliğinde eşit ve adil temsilinin sağlandığı, katılımcılığın esas alındığı Avukatlık Yasa Tasarısının bir an önce hazırlanarak Meclisimize sunulmasını da beklediğimizi ifade ediyorum. Teklif geldiğinde yeni Avukatlık Yasasının bir an önce yasalaşacağına olan inancımı belirtirim ifadesini kullandı.
     Bilgin, kutsal bir mesleği icra eden meslektaşlarının haftasını kutladı.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER