Avukatlar Günü

Avukatlar Günü -CHP İl Başkanı Kiraz, Malatya Baro Başkanı Kutlubayı ziyaret etti


MALATYA (A.A) - CHP İl Başkanı Enver Kiraz, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Malatya Baro Başkanı avukat Eyüp Kutlubayı ziyaret etti.
     Kiraz, beraberinde Merkez İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar ve partililerle gerçekleştirdiği ziyarette, Kutlubay ile görüştü, baro avukatlarına karanfil dağıttı. Burada konuşan Kiraz, avukatlık mesleğinin önemine dikkati çekti. Yargının bağımsız olması, hukukun bütün kurallarının işlemesi gerektiğine inandıklarını dile getiren Kiraz, Her şeyin temeli adalettir. Uygar bir toplum olmak için öncelikle adaleti tesis etmek gerekir. Hukukun üstünlüğünün tesis edilmesinin huzurlu bir dünya için gerekliliktir. Bu anlamda yargının bağımsızlığını oluşturmaya çalışan ve dönem dönem çeşitli olumsuzluklarla da karşılaşan, genelde mutsuz insanların kapılarını çaldığı, bütün avukatlarımızın Avukatlar Gününü kutluyorum diye konuştu.
     Kutlubay da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Avukatlar olarak insanların adalet, özgürlük ve eşitlik taleplerini sözcüsüyüz ve demokrasinin kalesiyiz. Hem yargı hem de sivil yapı içerisinde varız. İnsanoğlunun bu ihtiyaçlarını karşılamak bizi mutlu etmektedir ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir
     Yayıncı: Tuba Karahan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER