Avrupalı gençler Niğdede buluştu

Avrupalı gençler Niğdede buluştu


NİĞDE (A.A) - Avrupa Birliği Bakanlığına bağlı Ulusal Ajans tarafından finanse edilen ve Niğde Üniversitesince yürütülen gençlik değişimleri projesi kapsamında 7 ülkeden gençler Niğdede bir araya geldi.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belçika, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Slovakya ve Türkiyeden proje katılan öğrenciler Niğdede buluştu.
     Gençlik Merkezi yetkilileri Ferhat Sevmez ve Didem Misket, konuk ettikleri gençlere faaliyetlerini ve Niğdenin turizm, kültürel ve ekonomik yapısı hakkında bilgi verdi.
     Projede özellikle dezavantajlı gençlere, yaygın eğitim yöntemleri kullanılarak girişimcilikle ilgili yaklaşımlar tanıtılacak.
     Proje kapsamında yaratıcılık üzerine atölye çalışmaları, kültürler arası öğrenme oyunları, kültür geceleri, yerel ziyaretler, gezi ve çeşitli aktiviteler yapılacak.
     Farklı ülkelerdeki gençlerin girişimcilik kabiliyetlerini ortaya çıkarmak, kültürler arası diyaloğa katkıda bulunmayı amaçlayan projeye, her ülkeden 5er genç katılıyor.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Avrupalı gençler Niğdede buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER