Avrupalı gençler, Başkan Paltayı ziyaret etti

Avrupalı gençler, Başkan Paltayı ziyaret etti


AKSARAY (A.A) - Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde Aksaraya gelen Avrupalı gençler, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Paltayı ziyaret etti.
     Avrupa Birliğinin Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde Gençler İçin Medya Eğitimi adlı proje kapsamında Polonya, Romanya, İtalya, Bulgaristan, İsveç Litvanya ve Polonyadan gelen gençler, Başkan Paltayı makamında ziyaret etti.
     Grup temsilcisi Emrah Kamacı, ziyarette Başkan Paltaya proje hakkında bilgi verdi. Kamacı, projelerinin temel amacının katılımcılarda medya konusunda bir bilinç oluşturmak ve gençlere sosyal, görsel ve yazılı medya araçlarını kullanabilmek olduğunu dile getirdi.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Palta ise şunları kaydetti:
     Bu tür faaliyetlerin en büyük faydası farklı kültürlerdeki ülkeler ve toplumların birbirine daha yakından tanımasına vesile olmaktadır. Son 7- 8 yıldır AB projeleri kapsamında Aksarayımıza değişik ülkelerden insanlar geldi. Türkiyeye ve Aksaraya gelen Avrupalı insanların ülkemiz ve şehrimiz hakkında çok olumlu düşüncelerle ülkelerine döndüler. Avrupa Birliği çerçevesinde düzenlenen programlarla gerek Avrupa ülkelerinden gelen insanlar gerekse bizim ülkemizden Avrupaya giden insanlar birbirlerini daha yakından tanıma şansına sahip oluyorlar.
    
     Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Avrupalı gençler, Başkan Paltayı ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER