Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği yönetimi

Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği yönetimi Ankarada toplanacak -Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliğinin 2012 yılı yönetim kurulu toplantısı, Ankarada yapılacak


ANKARA (A.A) - Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliğinin 2012 yılı yönetim kurulu toplantısı, Ankarada yapılacak.
     Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliğinin 2012 yılı Genel Kurulu, Polonyanın Çestahova kentinde yapıldı. Toplantıya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek adına Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin başkanlık etti.
     Genel Kurulda konuşan Çestahova Belediye Başkanı Krzysztof Matyjaszczyk, Ankarada vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi tarafından çok geniş sosyal imkânlar sunulduğuna tanık olduklarını bildirdi. Matyjaszczyk, Özellikle kent içerisindeki parklar ve kentsel dönüşüm projeleri ancak büyük bir vizyonun yansıması olabilir. 2012 yılı Yönetim Kurulu toplantısının da Ankarada düzenlenecek olması yönetim kurulu üyesi kentler için önemli bir fırsattır ifadelerine yer verdi.
    
     -Bizlere önemli misyonlar yüklenmekte
    
     Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinin 47 ülkeden 800 milyonu aşkın kişiyi kanatları altına aldığını belirten Gökşin, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinin kentlere verdiği en önemli ödül olan Avrupa Ödülü, Birlik üyesi kentlere çok önemli misyonlar yüklemektedir. Bunlar, kentler arasında sağlanan bilgi alışverişinin yanı sıra karşılıklı sosyal ve kültürel projelerle de dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin en üst seviyelere taşınmasıdır ifadelerini kullandı.
    
     -Yönetim kurulu toplantısı Ankarada-
    
     Genel Kurulda, birlik üyeleri arasındaki işbirliğinin arttırılmasının yanı sıra en iyi proje ve uygulamaların paylaşılması görüşüldü. Ayrıca 70 kentin üyesi olduğu Birliğin 2012 yılı yönetim kurulu toplantısının Ankarada düzenlenmesi karara bağlandı. 2013 yılı Genel Kurulunun da Avrupa Ödülü kazanmalarının 40. yılı vesilesiyle Almanyanın Würzburg kentinde yapılması kararlaştırıldı.
    
     Muhabir: Merve Yıldızalp
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği yönetimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER