Avrupa Gençler Açık Su Yüzme Şampiyonası

Avrupa Gençler Açık Su Yüzme Şampiyonası -21 ülkeden 117 yüzücünün katılacağı şampiyona, 13, 14 ve 15 Temmuz tarihlerinde Karamürselde yapılacak (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - Karamürselde 13, 14, 15 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Gençler Açık Su Yüzme Şampiyonasına 21 ülkeden 117 yarışmacı katılacak.
     Etkinlik nedeniyle Kocaelideki bir otelde düzenlen basın toplantısında konuşan Türkiye Yüzme Federasyonu Açık Su Teknik Komite Başkanı Bahtiyar Özçaldıran, şampiyona hazırlıklarına uluslararası her türlü yarış organizasyonunu yapabilecek bir ekiple devam ettiklerini söyledi.
     Özçaldıran, Kocaelideki ilk yarışmanın ardından Avrupalıların burada her şeyin çok farklı olduğunu gördüklerini anlatarak, daha sonra bu heyetle düzenledikleri teknik bir toplantı sırasında, Kocaelide bir yarış daha yapılmasını istediklerini dile getirdi.
     Kocaelide yapılan işin nitelik ve kalitesinin Avrupalı yetkililer tarafından benimsendiğine dikkat çeken Özçaldıran, Geçen sene, ödül töreni sonrasında daha büyük bir organizasyon için söz vermiştik. Avrupanın en önemli yarışlarından birisi aldık ve onu gerçekleştireceğiz dedi.
     Özçaldıran, açık yüzmenin olimpik bir branş olarak kabul edildiğini belirterek, Geçen olimpiyatlarda Çinde ilk defa 10 kilometre yüzüldü ve gelecek olimpiyatlarda da Londrada 10 kilometre yüzülecek. Bu branşın popülaritesi artmaya başladı diye konuştu.
     Körfezi yüzülebilir bir hale getirmenin gururunu yaşadıklarını vurgulayan Özçaldıran, bu tür organizasyonlar yaparak Türkiyeyi Avrupada daha iyi bir şekilde tanıtacaklarını dile getirdi.
     Özçaldıran, Avrupalıların bu tür şampiyonalara büyük önem gösterdiklerine vurgu yaparak, şunları kaydetti:
     Şampiyonaya katılanlar, 15-18 yaş grubuna dahil gençler ve bunlar en az 6 yıllık açık yüzücüler. Ülkeler bunları, olimpiyatlara aday sporcular olarak gördükleri için çok değer veriyorlar. Örneğin, Rusya bize katılım formlarını bilerek geç gönderdi. Çünkü geçen hafta son seçmelerini yaptılar. Buraya en iyi takımları ile geliyorlar. Çok ciddi yarışlar olacak. Bu gençler, gelecekte olimpiyatlarda ülkelerini temsil edecekler. Avrupalılar, bu yatırımların bedelini burada almak istedikleri için müsabakalara çok önem veriyorlar.
     Özçaldıran, şampiyonada 21 ülkenin yarışacak olmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, şampiyonanın büyük ilgi gördüğünü ifade etti.
     Avrupa Gençler Açık Su Yüzme Şampiyonası 13, 14 ve 15 Temmuz tarihleri arasında Karamürselde yapılacak. Yarışlara, Türkiyenin yanı sıra Almanya, Avusturya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Hırvatistan ve Hollandanın da aralarında bulunduğu 21 ülkeden 117 yüzücü katılacak. 3 bin, 5 bin ve 7 bin 500 metre mesafelerinde yapılacak yarışlar, Genç Bayanlar ve Genç Erkekler kategorilerinde gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Avrupa Gençler Açık Su Yüzme Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER