Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış:

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış: -Türkiyede her vatandaşın kendini bulabileceği ve herkesin kendini eşit hissedebileceği sivil bir anayasa kurmaya çalışıyoruz


TEKİRDAĞ (A.A) - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiyede her vatandaşın kendini bulabileceği ve herkesin kendini eşit hissedebileceği sivil bir anayasa kurmaya çalışıyoruz dedi.
     Bağış, Çorlu Belediyesi tiyatro salonunda düzenlenen AK Parti Siyaset Akademisinde yaptığı konuşmada, Türkiyedeki istikrarlı gidişin güvence altına alınması gerektiğini söyledi.
     Türkiyenin 1960tan bu yana askeri anayasayla yönetildiğini belirten Bağış, yeni bir anayasa yapılması gerektiğini vurguladı.
     Askeri anayasa ile asgari demokrasi olacağını ifade eden Bağış, Önümüzdeki dönemde Türkiye seçim maratonuna girecek. Türkiyede her vatandaşın kendini bulabileceği ve herkesin kendini eşit hissedebileceği sivil bir anayasa kurmaya çalışıyoruz. Belki önümüzdeki dönemde bir anayasa referandumu ile gelme ihtimalimiz var. Buna da hazırlıklı olun. Biz zorda kaldığımızda milletin limanına sığındık. Milletin limanından güçlenerek çıktık. Gücü milletimizden aldık diye konuştu.
    
     -2014te AK Parti belediyeciliğini Türkiyeye yayacağız-
    
     Türkiyenin istikrarı açısından 2014ün çok önemli bir yıl olduğunu aktaran Bağış, 2014te AK Parti belediyeciliğini Türkiyeye yayacaklarını kaydetti.
     Bağış, konuşmasına şöyle devam etti:
     Mart 2014 seçimleri belediyecilikten daha önemli bir seçim. Çünkü ondan 4 ay sonra bu millet tarihinde ilk kez kendi liderini seçecek. Bu, tarihi bir olaydır. Bir zamanlar muhtar bile olamaz diyenlerin aksine dünya vicdanının sesi olan, gerektiğinde one minute diyen, gerektiğinde eğilip Türk bayrağını yerden alan büyük lideri bu milletin doğrudan seçmesindeki en önemli süreç, yerel seçimlerde ortaya konacak performanstır. Türkiyenin önümüzdeki seçimleri alnının akıyla atlatacağına inanıyorum. Allah korusun, bir aksama olursa, bu millet koalisyon dönemine dönerse, yeniden yolsuzluk ve yoksulluk zihniyetinin yeşermesine izin verirsek çocuklarımızın yüzüne bakamıyız.
     Eskiden Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı süklüm büklüm durma makamıydı, şimdi ise tüm dünyaya ayar verme makamı oldu. Demek ki maharet makamda değil, maharet şahıstaymış.
     Programa, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut ve Özlem Yemişçi ile partililer katıldı.
     Bağış, programın ardından İstanbula hareket etti.
    
     Muhabir: Ergin Akgün / Muhterem Erkul / Cihan Demirci
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bağış: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER