ATSO, işyerlerinin envanterini çıkardı

ATSO, işyerlerinin envanterini çıkardı -ATSOnun Antalya Bilgi Sistemi Projesi kapsamında kentteki 62 bin işyeri kayıt altına aldı


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Antalya Bilgi Sistemi Projesi kapsamında kentteki 62 bin işyerinin envanterini çıkardı.
     ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının (BAKA) desteğiyle hazırlanan Antalya Bilgi Sistemi Projesini kamuoyuna tanıtmak amacıyla basın toplantısı düzenledi. 12 Ağustos 2011 tarihinde başlayan ve saha uygulamasına Mart ayında geçilen Antalya Bilgi Sistemi Projesi ile kentte faaliyet gösteren 62 bin işyerini kayıt altına aldıklarını anlatan Budak, ay sonuna kadar 65 bin işyerine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
     Antalya merkez ilçelerinde faaliyet gösteren işletmelerin konum, işgal ve iletişim bilgilerini internet ortamına taşıdıklarını dile getiren Budak, işyerlerinin envanterini çıkararak ticari hayata yeni bir boyut kazandırmayı amaçladıklarını kaydetti. Envanter çalışmasıyla firmaların rekabet gücünü ve kurumsallaşmasını artırmak istediklerini anlatan Budak, yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı firmalara bilgi sistemi aracılığıyla danışmanlık hizmeti sunacaklarını bildirdi.
     Antalya Bilgi Sistemini kullanan tüm kullanıcıların www.antalyabilgisistemi.org.tr adresinden kayıtlı işletmelere ait konum, iletişim ve faaliyet bilgilerini görebileceklerini ifade eden Budak, İşletmelerin gerçek iktisadi faaliyet kollarına göre yoğunlaştığı bölgeler, bu sistem aracılığıyla belirlenebilecek ve yatırımcılara ileriye yönelik karar alma sürecinde fikir verici bir araç olacaktır dedi.
     Budak, toplam bütçesi 541 milyon 344 bin lira olan projeye BAKA tarafından 368 milyon 113 bin 92 lira destek sağlandığını ve geri kalan kısmının da ATSO tarafından karşılandığını belirtti.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber ATSO, işyerlerinin envanterini çıkardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER