ATSOnun mesleki yeterlilik projesi

ATSOnun mesleki yeterlilik projesi -Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, komi, garson, barmen ve servis yöneticilerini sertifikalandırmak için altyapısını hazırladı


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından yiyecek ve içecek sektöründe çalışan servis görevlisi, bar görevlisi ve servis yöneticisi için hazırlanan 5 adet mesleki yeterlilik belirleme projesi Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından onaylandı.
     Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, yaptığı yazılı açıklamada turizm sektöründeki hizmet kalitesinin büyük oranda eğitimli ve kalifiye personele bağlı olduğunu belirtti. Bu düşünceden hareketle sektöre yönelik İstihdamın Anahtarı- ATSO Mesleki Sınav ve Sertifikasyon Merkezi (ATSOMESEM) isimli bir proje geliştirdiklerini belirten Budak, şöyle devam etti:
     Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından hazırlanan, Avrupa Birliği destekli İstihdamın Anahtarı - ATSO Mesleki Sınav ve Sertifikasyon Merkezi (ATSOMESEM) isimli projemiz kapsamında servis görevlisi, bar görevlisi ve servis yöneticisi meslekleri için hazırladığımız ulusal mesleki yeterliliklerin tümü, Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulunun 07 Kasım tarih ve 2012/85 sayılı kararıyla onaylanarak yürürlüğe girdi. Daha açık bir ifadeyle yiyecek ve içecek sektöründe çalışan 2, 3 ve 4. seviye servis görevlisi, 4. seviye bar görevlisi ve 5. seviye servis yöneticisi olmak için gerekli kriterler artık tanımlanmıştır ve yakın zamanda ilgili meslek gruplarında çalışanlar bu kriterlere göre bilgi düzeylerini gösteren ve geçerliliği olan bir sertifika alma şansına sahip olacaklar.
     Proje kapsamında bugüne kadar izlenen süreç hakkında da bilgi veren Budak, Türkiyede Mesleki Yeterlilik Kurumunun ve Ulusal Yeterlilik Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi (UYEP) çerçevesinde hibe almaya hak kazanan 26 kuruluştan biri olan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından hazırlanan Ulusal Mesleki Yeterlilik Taslaklarının 8 Mayıs 2012 tarihinde kamuoyunun görüşlerine sunulduğunu ifade etti.
     Proje sonunda, halihazırda ATSO bünyesinde çalışmalarını yürüten Mesleki Sınav ve Belgelendirme Merkezinin personel belgelendirme konusunda Türk Akreditasyon Kurumu (TURKAK) tarafından akredite edileceğini de belirten Başkan Budak, akreditasyon sonrasında ATSOnun 2, 3 ve 4. seviye servis görevlisi, 4. seviye bar görevlisi ve 5. seviye servis yöneticisi mesleklerinde sertifikasyon için yetkilendirilmiş ilk merkez olarak faaliyet göstereceğini belirtti.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber ATSOnun mesleki yeterlilik projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER