ATSOda eğitim sisteminde yaşanan gelişmeler masaya

ATSOda eğitim sisteminde yaşanan gelişmeler masaya yatırıldı -ATSO Başkanı Budak: -Bu ülkede üniversite mezunları bile iş bulabilmek için sınavlara dershanede hazırlanıyorsa zaten üniversiteler dahil olmak üzere eğitim ve öğretimind


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Bu ülkede üniversite mezunları bile iş bulabilmek için sınavlara dershanede hazırlanıyorsa zaten üniversiteler dahil olmak üzere eğitim ve öğretiminde ciddi eksiklikler var demektir dedi.
     ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ve 52. Meslek Komitesi (Eğitim Grubu) üyeleri bir araya gelerek eğitim sistemindeki uygulamaları masaya yatırdı. Çetin Osman Budak, yaptığı konuşmada, komitenin eğitim sisteminde yapılan değişiklikler ve dershanelerin kapatılacağı yönündeki söylemlerden kaygı duyduğunu ifade etti.
     Dershanelerin eğitim sistemindeki eksiği gidermek üzere kurulduklarını belirten Budak, Eğer eğitim sisteminde boşluk olmasaydı, halk bu sisteminden memnun olsaydı, öğrencilerin okullardan aldıkları dışında takviye bilgilere ihtiyaçları olmasaydı, bugün dershaneler ve özel dersler olmazdı. Bu ülkede üniversite mezunları bile iş bulabilmek için sınavlara dershanede hazırlanıyorsa zaten üniversiteler dahil olmak üzere eğitim ve öğretiminde ciddi eksiklikler var demektir dedi.
     Artık ilköğretimden, üniversite sonrası iş bulma ve uzmanlık sınavlarına kadar her alanda dershanelerin eğitim sisteminin eksiklerini gideren kurumlar konumunda olduğunu ifade eden Budak, şöyle konuştu:
     Bugün Türkiye genelinde 170e yakın üniversite var, ama herkesin okumayı istediği üniversite sayısı 10u geçmiyor. Çocuğunuzun hangi üniversitede okumasını istersiniz diye sorulsa, Türkiyede en fazla 5 üniversite ismi sayarsınız. Çünkü üniversitelerin kaliteleri arasında büyük uçurumlar var. Böyle bir durumda yarışma sınavını, dershaneleri, özel dersleri ortadan kaldıramazsınız. (Mutlaka kapatacağız) denirse, dershaneler görünüşte kapanır, parası olanlar özel derslerle devam ederler. O dersleri de dar gelirli, yoksul ailelerin çocukları alamaz. Dolayısıyla eğitim sistemi gibi konularda bin kere düşünüp bir kere söylemek ve yapmak gerekir. Eğitimde (Göç yolda düzelir) anlayışı ile hareket etmek doğru değildir. Bir reform yapılacaksa o konuyu en az 2 yıl tartışmak, sonrasında sistemi o reforma göre hazırlamak ve en son uygulamaya geçmek gerekir.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber ATSOda eğitim sisteminde yaşanan gelişmeler masaya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER