Atık yağ getirene sabun

Atık yağ getirene sabun -Tarsus suyunu koruyor projesi kapsamında atık yağ getiren vatandaşlara sabun verildi


MERSİN (A.A) - Tarsus ilçesinde yürütülen Tarsus suyunu koruyor projesi kapsamında atık yağ getiren vatandaşlara sabun verildi.
     Tarsus Kalkındırma, Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği ile Tarsus Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen ve Coca-Cola Hayata Artı Vakfı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Yaşama Dair Vakfı (YADA) ortaklığıyla yürütülen proje kapsamında Yağını getir, sabununu götür etkinliği düzenlendi.
     Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Yarenlik alanında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, projenin çevreye çok önemli katkı sağlayacağını ifade etti.
     Projenin Berdan Nehrinin temizlenmesine önemli bir katkı sağlayacağını belirten Kocamaz, bu tür sosyal projelere özellikle gençlerin destek vererek, bizzat olayın içinde rol almasının ülkenin geleceği açısından önemli olduğunu kaydetti.
     Projesiyle evlerde kullanılan yağlardan kalan atıkların toplanmasının hedeflendiğini dile getiren Kocamaz, şunları söyledi:
     Atık yağların lavaboya gitmesi hem suyu kirletiyor, hem yer altı sularını kirletiyor, hem de arıtma tesislerinde çok büyük sıkıntılara neden oluyor. Bu kampanyayla 10 ton atık toplanması hedeflenmişti. Ancak şu anki rakamlara göre 12 tonun üzerine çıkılmıştır. Bunun sadece bir kampanya olarak yapılması değil, bir alışkanlık olarak benimsenmesi, bu atıkların biyodizel olarak değerlendirilmesi gerekiyor.
     Etkinlikte, atık yağ getiren vatandaşlara birer adet sabun verildi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Atık yağ getirene sabun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER