Atatürkün Urlaya gelişinin 86. yıldönümü kutlandı

Atatürkün Urlaya gelişinin 86. yıldönümü kutlandı


İZMİR (A.A) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün, Urlaya ilk kez gelişinin 86. yıldönümü törenlerle kutlandı.
     Gün dolayısıyla ilk olarak Şehit Cemil Canan Çiçek Kavşağından Urla Cumhuriyet Meydanına kadar kortej yürüyüşü düzenlendi.
     İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe, Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Ilıksu Özel Eğitim Merkezi Kamp Komutanı Albay Mertol Aksungar, Cumhuriyet Başsavcısı İhsan Kamil Akçadırcı ile sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Kortej yürüyüşü sonunda Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi.
     Törende meydandaki Atatürk Anıtına Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın tarafından çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Günaydın, törende yaptığı konuşmada, Atatürkün cumhuriyetin ilanından sonra yurt gezilerine çıktığını ve bu çerçevede Urlayı da ziyaret etiğini belirterek, Halkın desteği, fikirleri ve düşünceleri alınmadan yapılan çalışmaların sağlam temellere oturmayacağını bilen Atatürk, bu geziler esnasında halkıyla buluşmuş, onların desteğini almıştır dedi.
     Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu da ülkelerin ve kentlerin hiçbir zaman unutamayacakları tarihi günleri olduğunu, 30 Haziranın da Urla için böyle tarih olduğunu söyledi.
     Cumhuriyet Meydanındaki tören Urla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Kızılay işbirliğiyle kurulan halk oyunları ekibinin İzmir yöresinden halk oyunları gösterileri ile sona erdi.
     Cumhuriyet Meydanındaki resmi tören sonrası, Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şubesi üyeleri Atatürkün Gençliğe Hitabesini ve Gençliğin Ataya cevabını okudu.
    
     Muhabir: Göksel Kayseri / Medat Şenay
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Atatürkün Urlaya gelişinin 86. yıldönümü kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER